Yıldırım’dan ‘bayrak’ itirafı

Yıldırım’dan ‘bayrak’ itirafı
Hollanda başkonsolosluğuna çekilen Türk bayrağı için ‘yetkililer’ konsolosluğun inisiyatifinde çekildi demişti. Yıldırım ise ‘provokasyon’ diyerek...

Hollanda başkonsolosluğuna çekilen Türk bayrağı için ‘yetkililer’ konsolosluğun inisiyatifinde çekildi demişti. Yıldırım ise ‘provokasyon’ diyerek ‘yetkililer’i yalanladı.

POLİTİKA- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na çekilen Türk bayrağının iddia edildiği gibi konsolosluk görevlilerinin inisiyatifiyle göndere çekilmediği ortaya çıktı. Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’ya "Bunu kim, niye, neden yapar? Bu bir provokasyon, bunlardan uzak durmak gerekir" dedi.

Hollanda Başkonsolosluğu önünde dün süren protesto gösterileri sırasında alınan sıkı güvenlik önlemlerine rağmen bir kişi konsolosluk binasındaki Hollanda bayrağını indirmiş ve tekbir getirerek Türk bayrağı çekmişti. Konsolosluk yetkilileri, bayrağın güvenliği aşan bir kişi tarafından değiştirildiğini söylemişti. Buna rağmen başta AKP’ye yakın yandaş yazarlar olmak üzere kim oldukları anlaşılamayan ‘yetkililer’ bayrağın konsolosluk görevlilerinin inisiyatifiyle göndere çekildiğini iddia  etmişti.

Gerçek ise Binali Yıldırım’ın sözleriyle ortaya çıktı. Bu durumda sorulması gereken asıl soru yanıtsız kaldı: Bayrağı göndere çeken kişi ‘sıkı’ güvenlik önlemlerini ve etten duvar ören polisleri nasıl aşarak konsolosluk binasına girebildi?

Öne Çıkanlar