YSK kararına karşı yürüyüş: Iğdır uyuma iradene sahip çık

YSK kararına karşı yürüyüş: Iğdır uyuma iradene sahip çık
DEM Parti Iğdır Belediye Eşbaşkan adaylarının başvurusunun reddedilmesine karşı düzenlenen yürüyüşte, “Iğdır uyuma iradene sahip çık” çağrısı yapıldı.

Artı Gerçek - Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bağlı İl Seçim Kurulunun Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Iğdır belediye eşbaşkan adayları ve il meclis üyelerinin başvurusunu reddetmesi yürüyüşle protesto edildi. Söğüt Mahallesinde bulunan partinin seçim bürosu önünde bir araya gelen yurttaşlar karara tepki gösterdi.

‘3 ÜYE KABUL OYU VERDİK’

Burada konuşan DEM Parti İl Seçim Kurulu üyesi Mehmet Çırka, kurulda kendisinin ve CHP ile İYİ Parti üyesinin başvurunun kabulü yönünde oy kullandığını ve AKP’li üyenin ise toplantıya katılmadığını ancak iki memur ve bir hakim adayın başvurunun reddedilmesi yönünde oy kullandığını söyledi. Hakimin taktir yetkisi nedeniyle başvuruların reddedildiğini belirten Çırka, bu karara itiraz ettiklerini ve İl Seçim Kuruluna da itirazda bulunacaklarını ifade etti. Çırka, “Bir oyun var burada. AKP’nin adayı toplantıda yoktu” dedi.

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Çırka’nın açıklamasının ardından kitle, “Iğdır uyuma, iradene sahip çık”, “AKP halka hesap verecek” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, sloganlarla Zagros meydanına kadar sürdü. Partililer, yarın sabah 09.00’da Zagros Meydanı’na toplanma çağrısında da bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar