Evde tedavi gören Coronavirus hastası yurttaş hayatını kaybetti

Diyarbakır'da Coronavirus testi pozitif çıkmasına rağmen evde tedavi altına alınan yurttaş hayatını kaybetti.

Evde tedavi gören Coronavirus hastası yurttaş hayatını kaybetti

Vaka sayısının hızla arttığı illerden biri olan Diyarbakır’da 2 hafta önce babası Mevlüt Geray’ı kaybeden 44 yaşındaki Serkan Geray, karantina altında olduğu evinde fenalaşınca kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Bir süre önce nefes darlığı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran ve burada yapılan test sonucu pozitif çıkan Geray, hastanede yer olmamasından dolayı evine gönderildi. Evinde izolasyon altında olan Geray, sağlık durumu ağırlaşınca yeniden hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahalelere cevap vermeyen Geray, hayatını kaybetti.

'SALGIN KONTROL ALTINA ALINAMIYOR'

Gazete Karınca’dan Lezgin Akdeniz’e bilgi veren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya, bölgede birçok hastanede yatakların tamamen dolduğunu ve yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadığını söylüyor.

Türkiye’de salgının tüm hızıyla devam ettiğini ve bölgede salgının etkisini katmerli bir biçimde yaşadıklarını aktaran Yerlikaya, "Maalesef salgın kontrol altına alınamıyor. Gelinen aşamada sağlık çalışanları giderek tükenmektedir. Siyasal iktidarın salgın ile ilgili bir mücadele stratejisi görünmüyor. Toplum adeta kaderine terk edilmiş durumda" diyor.

'VATANDAŞIN SUÇLU OLARAK İŞARET EDİLMESİ SORUNLU BİR YAKLAŞIM'

"Salgın ile mücadele şeffaf bir şekilde yürütülmemektedir. Toplum katılımı önemsenmemektedir. Kamuoyuna yeterli bilgi verilmemektedir. Açıklanan rakamlar gerçekliği ifade etmemektedir. Çok sayıda hastanın Covid-19 ile yaşamını yitirdiği bilinmektedir" diyen pandemi ile mücadelenin sadece bireylerin alacağı bireysel önlemlere bırakıldığını ve bulaşıcılığın azaltılamamasında vatandaşın suçlu olarak işaret edilmesinin sorunlu bir yaklaşım olduğunun altını çizdi.

Yerlikaya, "Bölgede birçok hastanede yataklar tamamen doldu. Yoğun bakım ünitelerinde yer bulunamamakta. Yeterli sayıda test yapılmamakta. Artan hasta sayısına rağmen temaslılara test yapılmamakta. Test olanakları yetersiz kalmakta. Tüm bunların sonucunda birinci dalganın ikinci piki ile karşı karşıyayız. Durum vahim bir tabloya doğru gitmektedir" dedi.

diyarbakır Coronavirüs