Yapay zeka Beşiktaş-Fenerbahçe maçının sonucunu bilemedi
Artı Gerçek - Süper Lig'in 15. haftasındaki derbi heyecanında Beşiktaş kendi evinde Fenerbahçe'ye 3-1 yenildi.
Tüpraş Stadı'nda oynanan maçtan önce Google’ın yeni yapay zekası Bard'a "Maçı kim kazanır?" sorusu soruldu. Bard, Beşiktaş - Fenerbahçe maçı hakkında iki tahminde bulundu. İki tahmine göre de Beşiktaş'ın maçı kaybetmeyecekti.
Google’ın yapay zekasının birinci tahminde Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında 2-1'lik skorla kazanıyordu. Diğer tahmin ise karşılaşmanın 1-1 berabere biteceği yönündeydi.
Maçta kazanan taraf ise, Bard'ın tahminlerinin aksine Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, Edin Dzeko'nun golüyle öne geçti. Beşiktaş, Alex Oxlade-Chamberlain ile beraberliği yakaladı. Fenerbahçe 63'te Dusan Tadic ile yeniden öne geçti. Sebastian Szymanski 90+6'da skoru belirledi. Fenerbahçe deplasmandan 3-1'lik skorla 3 puan alarak döndü.
GOOGLE BARD NEDİR?
Google Bard, yapay zekâ desteğine sahip bir sohbet robotudur. Google tarafından geliştirilmiş olan Bard LaMDA dil modelini kullanıyor. Bu dil modeli bir sinir ağı mimarisi olarak tanımlanan Transformer üzerine kuruldu.
Google Bard Türkçe de dahil olmak üzere 40’ı aşkın dil desteğine de sahip. Google Bard’ı diğer sohbet robotlarından ayıran en önemli özelliklerinden biri gerçek zamanlı veri sunması.
Bard, Google arama motoru optimizasyonu sayesinde tüm güncel bilgilere sahip.
GOOGLE BARD NASIL KULLANILIR?
Eğer bir Google hesabınız varsa hesabınıza direkt olarak giriş yapabilir ya da kendinize bir Google hesabı açabilirsiniz.
Bard’dan merak ettiğiniz konular ile ilgili bilgi almak mümkün. İş için kullanmak üzere e-posta metinleri ya da mektuplar da oluşturulabiliyor. Kod yazmak ile ilgili destek de alınabiliyor.
Google Bard çeviri de yapabiliyor.
Google Bard ile oluşturduğunuz bir metni direkt olarak Google Dokümanlar’a ya da Gmail’e aktarabiliyorsunuz. Oluşutrulan emtinler sesli şekilde de dinlenebiliyor.
Son olarak yapılan güncelleme ile Bard’a Google Lens desteği de eklendi. Örneğin Bard’a “İtalya’da nereleri görmeliyim?” diye sorduğunuzda Bard sizin için hazırladığı metin yanıtına görseller de ekliyor.
ChatGPT’ye rakip olarak geliştirilen Google Bard, LaMDA dil modelini kullanıyor.
ChatGPT’nin günlük ortalama 100 milyon kullanıcısı bulunurken Google Bard’ın günlük 1 milyara yakın kullanıcısı bulunuyor. (HABER MERKEZİ)
4 gollü derbinin kazananı Fenerbahçe oldu
Yapay zekayla rezervasyon dolandırıcılığı: Ünlü şeflerin restoranlarının isimlerini kullanıyorlar