Dünyanın en pahalı viski rekoru kırıldı: Macallan 1926, 2.7 milyon dolara satıldı
İskoç viski üreticisi Macallan'ın 1926'da ürettiği meşhur viski, kendi rekorunu kırarak 2.7 milyon dolara satıldı. 60 yıl özel fıçıda bekletildikten sonra 1986'da şişelenen Macallan 1926'dan sadece 40 şişe var.
Artı Gerçek - Ünlü İskoç viski markası Macallan'ın 1926'da ürettiği ender bulunan bir şişe viski, açık artırmada 2.7 milyon dolara (2.1 milyon sterlin) satıldı. Londra'daki Sotheby’s Müzayede Evi'nde gerçekleştirilen satışla, en pahalı viski rekoru kırılmış oldu. Viskinin, 770 bin ila 1.2 milyon sterlin arasında satılmasının beklendiği, tahmini fiyatının iki katına alıcı bulduğu belirtildi.
'HER KOLEKSİYONER SAHİP OLMAK İSTER'
Sotheby’s Müzayede Evi'nin viski bölümünün yöneticisi Jonny Fowle, satıştan önce çok küçük bir yudumla viskinin tadının baktığını söyleyerek, "Çok zengin. Beklendiği gibi çok fazla kuru meyve, baharat ve ahşap aroması geliyor" dedi. Fowle, 60 yıl boyunca koyu renkli meşede durmuş olmasının viskinin rengine yansıdığını da söyledi. Fowle Macallan 1926 için "her müzayedecinin satmak istediği ve her koleksiyonerin sahip olmak istediği bir viski" dedi.
SINGLE MALT, 60 SENE SONRA ŞİŞELENDİ
Macallan Adami 1926, dünyanın en çok peşinde koşulan viskileri arasında gösteriliyor. Single malt (tek malt) olan ve Macallan'ın en eski ürünü olarak değerlendirilen bu viskiden toplamda 40 şişe üretildiği biliniyor. Koyu Avrupa meşesinden yapılmış 263 numaralı fıçıda 60 sene boyunca olgunlaştırılan viski, 1986 yılında şişelenmişti.
ETİKETLERİ ÖZEL OLARAK TASARLANDI
Satışa çıkarılmayan bu 40 şişenin bazıları Macallan'ın en üst düzey müşterilerine hediye edilmişti. Şişeler farklı şekillerde etiketlenmiş; 14'üne Macallan'ın ikonik 'Fine and Rare' logosu konmuş, 12'sinin etiketini İngiliz sanatçı Sir Peter Blake, 12'sinkini de İtalyan ressam Valerio Adami tasarlamıştı. Son açık artırmada da, Adami'nin tasarladığı şişelerden biri satıldu.
BİR ŞİŞENİN JAPONYA DEPREMİNDE KAYBOLDUĞU SANILIYOR
Macallan Adami 1926'dan kaç şişenin hâlâ var olduğu bilinmiyor. Bir şişenin Japonya'daki 2011 depreminde yok olduğu, bir diğerinin de açılıp içildiği düşünülüyor. Bir şişe Macallan Adami 1926 daha 2019 yılında müzayede ile satışa çıkarılmış, 1.5 milyon sterline alıcı bulmuştu. (DIŞ HABERLER)