1500 aile daha Efrin’e dönecek

Yelerinden edilmiş ailelerin Efrin'e dönüşü sürüyor. Haseke Vali Yardımcısı Ahmed Hilali, 1500 ailenin daha dönüşü için hazırlıkların sürdüğünü söyledi

1500 aile daha Efrin’e dönecek

Artı Gerçek- Efrinli yerinden edilmiş ailelerinin topraklarına dönüş süreci devam ediyor.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye geçici hükümeti arasında 29 Aralık'ta imzalanan anlaşmayla geri dönüşler güvence altına alınırken, altıncı konvoyun gönderilmesi için hazırlıklar devam ediyor.

Rûdaw’a konuşan Haseke Vali Yardımcısı Ahmed Hilali, "Haseke vilayetinin Derik ve Kamışlo bölgelerindeki köylerine ve kasabalarına dönecek Efrinli göçzedelerden oluşan bir başka konvoy için hazırlık yapıyoruz. Bu konvoyda 1500'den fazla aile bulunuyor" dedi.

ESİR TAKASI: SON KONVOY KURBAN BAYRAMI'NDAN ÖNCE BIRAKILACAK

Esir takasıyla ilgili de konuşan Ahmed Hilali, son konvoyunun Kurban Bayramı'ndan önce serbest bırakılacağını söyledi.

EFRİNLİLERİN GERİ GÖNÜŞÜ VE 29 OCAK ANLAŞMASI

Yerinden edilen tüm Efrinlilerin Kurban Bayramı öncesi evlerine dönmesinin planlandığı belirtildi.

Yaklaşık 400 aileden oluşan ilk grup, 9 Mart'ta, yaklaşık 200 aileden oluşan ikinci grup 4 Nisan'da, yaklaşık 800 aileden oluşan üçüncü grup 14 Nisan’da, 1000 kişilik dördüncü grup 11 Mayıs'ta ve 623 aileden oluşan beşinci grup 19 Mayıs'ta Efrin'e dönmüştü. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

efrin Haseke vali Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Suriye geçici hükümeti esir takası