2022 Avrupa Atık Su Raporu: Türkiye metamfetamin kullanımında ilk beş ülke arasında

2022 Avrupa Atık Su Raporu: Türkiye metamfetamin kullanımında ilk beş ülke arasında
EMCDDA'nın 2022 Avrupa Atık Su Raporu'na göre Türkiye, Avrupa'da atık suyunda en fazla metamfetamin izine rastlanan beş ülkeden biri oldu. İstanbul ve Adana Türkiye'de metamfetamin kullanımının en fazla olduğu şehirler olarak raporda yer aldı.

Artı Gerçek - Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nce (EMCDDA) yayımlanan 2022 Avrupa Atık Su Raporu'na ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Mayıs ayında güncellenen verilere göre, araştırma kapsamında incelenen Avrupa şehirlerinden atık sularında en fazla metamfetamine rastlanan şehirlerden üçü Çekya'da yer aldı. Çekya'yı Litvanya, Almanya, Türkiye ve Kıbrıs'taki şehirler takip etti.

İSTANBUL AMFETAMİN KULLANIMINDA 83'ÜNCÜ SIRADA

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ayrıca EMCDDA'nın 2022 Avrupa Atık Su Raporu'na ilişkin görsel grafikleri Türkçeleştirerek yayınladı. Rapora göre, 106 Avrupa şehrinin bulunduğu listede, günlük ortalama amfetamin tüketim miktarında birinci sırada İsveç'in Gavle kenti yer alırken, İstanbul 83'üncü sırada bulunuyor.

fxdqppzwcai-mat.jpg

105 şehrin bulunduğu listede ise günlük ortalama ecstacy tüketim miktarında Hollanda'nın Amsterdam kenti ilk sırada bulunurken, Adana 54, İstanbul 64'üncü sırada yer alıyor.

fxdqppcwiaexkst.jpg

Günlük ortalama kokain tüketim miktarında 109 Avrupa kentinden Belçika'nın Antwerp Zuid şehri ilk sırada yer alırken, İstanbul 75, Adana 93'üncü sırada bulunuyor.

fxdqppawwaiqe6p.jpg

TÜRKİYE METAMFETAMİN KULLANIMINDA BEŞ ÜLKE ARASINDA

Raporda atık suyunda metamfetamin incelenen 60 ülkede, 2021 ile 2022 arasında kullanımın en fazla olduğu tespit edilen ülkeler Çekya, Letonya, Almanya, Türkiye ve Kıbrıs olarak sıralandı.İstanbul ve Adana, Türkiye'de metamfetamin kullanımının en fazla olduğu şehirler olarak raporda yer aldı. Atık sularda rastlanan diğer uyuşturucu ve uyarıcı maddeler hakkında da bilgi veren rapora göre, İstanbul'un atık sularında esrar, ketamin ve amfetamine, İstanbul ve Ankara'nın sularında eroin ve ekstaziye de rastlandı. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar