25 Iraklı parlamenter: ABD, Türkiye ve İsrail'in bölgedeki varlığını araştıracak bir komite kurulsun

25 Iraklı parlamenter, ABD güçleri, Türk ordusu ve İsrail istihbaratının Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığını izlemek için bir komite kurulması çağrısında bulundu.

25 Iraklı parlamenter: ABD, Türkiye ve İsrail'in bölgedeki varlığını araştıracak bir komite kurulsun

25 Iraklı milletvekili Irak parlamentosu başkanına Irak topraklarında yabancı güçlerin varlığının araştırılması için üç maddelik bir talepte bulundu.

Birinci talep ABD kuvvetlerinin sayısını ve danışmanlarının incelenmesiyle ilgili. Parlamenterler ikinci talepte ise, Kürdistan Bölgesi’ndeki Türk devleti ve kuvvetleri hakkında soruşturma açılması çağrısında bulunuyor.

25 parlamenterin imzasını taşıyan metinde, Türk ordusunun Kürdistan Bölgesi topraklarında 5 üssü ve 38 askeri noktasının olduğuna dikkat çekildi.

Parlementerlerin üçüncü talebi ise İran’ın Hewlêr’e yönelik saldırısıyla ilgili olarak MOSSAD’ın araştırılması.

25 Iraklı parlamenter: ABD, Türkiye ve İsrail'in bölgedeki varlığını araştıracak bir komite kurulsun - Resim : 1

Rojnews'teki habere göre, Türk ordusu bugün sabah saatlerinde de Bradost bölgesinde bulunan 4 köye hiçbir egemenlik hakkı tanımadan girdi ve köylüleri tehdit etti.