ABD'de göçmen çocuğun ölümü: Sınır Koruma Kurumu ailenin ambulans isteğini kabul etmemiş

ABD'de göçmen çocuğun ölümü: Sınır Koruma Kurumu ailenin ambulans isteğini kabul etmemiş
Son dönemde düzensiz göç sebebiyle gündemde olan ABD sınır güvenliğinden sorumlu Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu'nun gözetimindeyken hastalanarak ölen çocuk hakkındaki soruşturma sürüyor. Kurum, "Ailenin ambulans talebinin defalarca reddedildiğini" söyledi.

Artı Gerçek - ABD'de Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu'nun (CBP) gözetiminde bulunan sekiz yaşındaki Panamalı bir çocuğun hastalanarak ölmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. CBP'den yapılan açıklamada, Anadith Tana Reyes Alvarez adlı çocuğun ailesinin kurumdan defalarca ambulans talep etmesine rağmen, bu isteğin karşılanmadığı belirtildi.

'PROSEDÜRÜ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ'

CBP Şube Müdürü Troy Miller yaptığı açıklamada çocuğun ölümünü "son derece üzücü ve kabul edilemez bir trajedi" diye nitelendirdi. Miller, olaya karışan bazı tıbbi sağlayıcıların ruhsatlarının iptali de dahil olmak üzere, kurum bünyesinde gözetim altında tutulan ve tıbbi yardıma muhtaç kişilere uygulanan prosedürün gözden geçirileceğini taahhüt etti.

'ANEMİ VE KALP HASTASI OLDUĞUNU KURUMA BİLDİRMİŞTİK'

Sınırdaki Harlingen bölgesinde iki hafta önce yaşanan olayla ilgili yürütülen soruşturmada hem Sınır Koruma memurları hem de sözleşmeli sağlık personeli Alvarez'in sağlık durumuna ilişkin bilgileri olduğu iddialarını reddetti. Aile ise, çocuğun tıbbi geçmişini kurum yetkililerine bildirdiklerini ve hatta Alvarez'in annesinin üç ya da dört defa ambulans talep ettiğini dile getirdi. Alvarez'in orak hücreli anemi ve doğuştan kalp hastası olduğu açıklandı.

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ YOK

CBP, 8 yaşındaki çocuğun 16 Mayıs sabahı erken saatlerde ateşinin 40.5 dereceye kadar yükseldiğini bunun üzerine kendisine ateş düşürücü ilaç ve buz paketleriyle soğuk duş sağlandığını iddia etti. Ancak ailenin Harlingen istasyonunda tutulduğu süre boyunca güvenlik kameralarının çalışmaması şüpheleri artırıyor.

Ailenin normal şartlarda 72 saat olan maksimum gözetim süresine rağmen dokuz gün boyunca tesiste tutulması da Gümrük ve Sınır Koruma Kurumunu eleştirilerin hedefi hâline getirmişti. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar