ABD’de işsizlik yardımı başvuruları 26 milyonu aştı
İşsiz kalanların 26 milyonun çok üzerinde olduğu, ancak işsizlik yardımı için gereken koşulları karşılamadıkları için başvuru yapamadıkları da kaydediliyor.
ABD'de korona virüsü salgınının ardından işsizlik başvurusunda bulunanların sayısının 26 milyonu açtığı bildiriliyor.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler ülkede ciddi bir işsizlik krizi yaratmış durumda.
Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre, ABD Çalışma Bakanlığı’nın son verilerine göre, geçen hafta işsizlik yardımı başvurusu yapan Amerikalılar’a 4 milyon 400 bin kişi daha eklendi ve böylece son beş haftada yapılan toplam başvuru sayısı 26 milyonu geçti.
Öte yandan, işsiz kalanların sayısının 26 milyonun çok üzerinde olduğu, ancak işsizlik yardımı için gereken koşulları karşılamadıkları için başvuru yapamadıkları kaydediliyor.
Amerika’da 1930’lardaki Büyük Buhran’dan sonraki en büyük ekonomik krizin yaşandığını söyleyen uzmanlar, Nisan ayı işsizlik oranının yüzde 20’ye ulaşarak yeni bir rekor kıracağı öngörüsünde bulunuyor.
ABD Kongresi, ülkede giderek derinleşen ekonomik krizle mücadele için 2,2 trilyon dolar tutarındaki teşvik paketini devreye soktu. Kongre’nin bugün de 484 milyar dolarlık yeni bir yardım paketini onaylaması bekleniyor. Bu da, kriz için ayrılan kaynağın toplam miktarını 3 trilyon dolara çıkaracak. Tasarının Demokratlar liderliğindeki Temsilciler Meclisi’nden her iki partinin de desteğiyle geçmesi bekleniyor.
Paket, Cumhuriyetçiler’in kontrolündeki Senato’dan Salı günü geçmişti. Tasarı, Temsilciler Meclisi’nden de geçmesinin ardından imza için Başkan Donald Trump’ın masasına gidecek. Trump, tasarıyı bekletmeden imzalayacağını söylemişti.
Krizle mücadele kapsamında hazırlanan bu dördüncü yardım paketi, küçük işletmelere ve salgınla mücadelede zor zamanlar geçiren hastanelere kaynak sağlıyor. Corona virüsü salgını ABD’de şu ana kadar 45 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu. 22 milyon kişi işsiz kaldı. Kongre, 2 trilyon değerindeki son ekonomik yardım paketini Mart ayında kabul etmişti. (Kaynak: Amerika'nın Sesi)