Afganistan'da can kayıpları artıyor

Taliban yönetiminin açıkladığı verilere göre, Afganistan'daki depremde 2 bin 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 4 bin kişi yaralandı, 7 bine yakın ev yıkıldı.

Afganistan'da can kayıpları artıyor

Artı Gerçek - Afganistan'da meydana gelen depremde can kayıpları yükseldi. Ülke yönetiminde olan Taliban rejiminin açıkladığı verilere göre, depremde 2 bin 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 4 bin kişi yaralandı, 7 bine yakın ev yıkıldı. Yetkililer, bazı köylerin toprak kaymaları nedeniyle hâlâ ulaşıma kapalı olduğunu, dolayısıyla bilanço daha da artabileceğini belirtiyor.

Depremin ardından bölgede beş artçı sarsıntı daha kaydedildi. Ortalama 5 büyüklüğünde olan artçılar nedeniyle 10 kişi yaralandı. Sarsıntılar Nangarhar, Laghman ve Kunar başta olmak üzere sekiz eyalette hissedildi. (MA)