Almanya'nın Türkiye'ye iade kararına karşı yaşamına son veren Cemal Kemal Altun anıldı

En son 2014 yılında düzenlenen program Kemal Altun Platz'da gerçekleşmişti.

Almanya'nın Türkiye'ye iade kararına karşı yaşamına son veren Cemal Kemal Altun anıldı

Almanya'nın Türkiye'ye iade etmek istemesi sonrası yaşamına son veren politik ilticacı Cemal Kemal Altun ölümünün 37'nci yılında Hamburg'da adının verildiği parkta anıldı.

Kemal Altun İnsiyatif'inin düzenlediği anma programınına çok sayıda sanatçı, siyasetçi ve 1980 askeri darbesi öncesi ve sonrasındaki döneme tanıklık eden duyarlı demokratik çevreler ve dostları katıldı.

12 EYLÜL SONRASI

Aralarında Avukat Mahmut Erdem, insan hakları savunucusu Hamide Scheer, eğitimci Erhan Erdoğan, siyasetçi Hasan Burgucuoğlu, dönemin tanıklarından Mustafa Tulumlu ile Uysal Şeker ve Kemal Altun'un dava arkadaşı gazeteci Adil Yiğit'in yaptığı konuşmalarda Cemal Kemal Altun'un kendi hayatına son vermesi ile verdiği mesaj, sonrasında Almanya'da gelişen olaylara değinildi. AKP rejimi ve Erdoğan'ın da 12 Eylül 1980 darbesi sonrası olduğu gibi antidemokratik bir yönetim sergilediğine dikkat çekilerek, Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ve askeri ikili ilişkiler sert dille eleştirildi.

İlgi ile izlenen programda Saksafonu ile Cemalettin Zeyrek, sazı ve sözü ile Hasan Zeydan, Ozan Direnç, Ozan Bekir Bileceli ve Gitarı ile Melike Özgür'ün söylediği şarkılar büyük beğeni topladı.,

En son 2014 yılında düzenlenen program Hamburg'un Altona semtindeki Kemal Altun Platz'da gerçekleşmişti.

KEMAL ALTUN KİMDİR?

1960 Samsun doğunlu Cemal Kemal Altun, Ankara Dev-Genç üyesidir. 12 Eylül darbesinden birkaç ay önce dönemin Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın (MHP) ölümüne karıştığı iddiası nedeniyle Almanya'ya kaçarak iltica talebinde bulundu. İlticacı olarak bulunduğu Berlin'de tutuklanarak Türkiye'ye iade edilmek istenmesi sonrası, dava görüldüğü sırada Berlin İdari Mahkemesi'nin altıncı katından atlayarak yaşamına son verdi.

Türkiye almanya