Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'da Türkiye bayrağının yakılmasına tepki: Kendilerine yakışanı yaptılar
Dışişleri Bakanı: İspanya gibi diğer ülkeler de Ayasofya'nın Türkiye'nin egemenlik meselesi olduğunu kabul ettiler.

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasını protesto eden Yunanistanlı göstericilerin Türkiye bayrağını yakmasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Onlar kendine yakışanı yapar. Savunma Bakanlığımız gereken açıklamayı yaptı" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanı Arancha Gonzalez Laya, Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi.
Bakan Çavuşoğlu, konuşmasında, "İspanya gibi diğer ülkeler de Ayasofya'nın Türkiye'nin egemenlik meselesi olduğunu kabul ettiler" ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu, mevkidaşı Laya'nın Ayasofya'dan 'ortak ev' olarak söz etmesine müdahale ederek, "Ayasofya camidir, 1453'ten bu yana camidir. 86 yıl müze olarak kaldı" dedi.
Çavuşoğlu şunları söyledi: "Yunanistan'ın tepkisini anlamak mümkün değil, bayrak indirme, Türk bayrağını yakma, böyle aciz davranışlar onlara yakışır. Biz Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, Yunanları denize döktükten sonra, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onların bayrağına saygı gösterdik. Yunanistan'ın şunu kabul etmesi gerekiyor. İstanbul 1453’te feth edildi. 481 yıl Ayasofya cami olarak hizmet etti. 86 yıldır da müze olarak korundu. Bu Türkiye'nin egemenlik meselesidir." (HABER MERKEZİ)