Fransa Savunma Bakanlığı: Suriye saldırısı durmak zorunda

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Türkiye’nin saldırısı öncesinde bölgeyi kontrol eden SDG Sözcüsü İlham Ahmed ile görüşmüştü.

Fransa Savunma Bakanlığı: Suriye saldırısı durmak zorunda

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyonuna ilişkin Fransa Savunma Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Fransa Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Türkiye'nin Suriye'ye saldırısı durmak zorunda" denildi.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Türkiye'nin operasyonunun tehlikeli olduğunu ve durması gerektiğini söyledi. Savunma Bakanı "Bu saldırı Kürtlerin güvenliği için tehlikelidir. Çünkü bu 5 yıldır savaşmakta olduğumuz IŞİD'e fayda sağlıyor. Saldırı durmak zorunda'' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron da, Türkiye’nin saldırısı öncesinde bölgeyi kontrol eden SDG Sözcüsü İlham Ahmed ile görüşmüştü. (HABER MERKEZİ)

operasyon fransa kuzey suriye Macron Savunma Bakanlığı