Mahkeme CHP'nin Gürsel Tekin itirazını reddetti... Özel'den tepki: Kayyum kumda oynasın

CHP'nin, mahkeme tarafından İstanbul İl Başkanlığı'na kayyım olarak atanan Gürsel Tekin kararının kaldırılması için yaptığı başvuru reddedildi. Özgür Özel mahkeme kararına 'kayyum kumda oynasın2 sözleri ile tepki gösterdi.

Mahkeme CHP'nin Gürsel Tekin itirazını reddetti... Özel'den tepki: Kayyum kumda oynasın

Artı Gerçek - CHP'nin İstanbul İl Kongresine yönelik açılan dava sonucunda İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi Gürsel Tekin'i il başkanlığına kayyım olarak atama kararı vermişti. CHP bu kararın ardından İstanbul'da hem olağanüstü kongre hem de olağan kongresini yenilemiş ve delegelerin değiştiği seçimlerde Özgür Çelik yeniden başkan seçilmişti. 2 defa seçilen Çelik YSK'dan başkan olduğuna dair mazbatasını da almıştı.

MAHKEME CHP'NİN İTİRAZINI KABUL ETMEDİ

Mahkemenin vermiş olduğu kararın kaldırılması için CHP genel merkezi tarafından Bölge Adliye Mahkemesine yapılan itiraz, reddedildi.

Mahkeme CHP'nin itirazı kararında İstanbul'da iki ayrı yönetimin neden devam edeceğini, "İlk derece mahkemesi ara kararında kanunun olaya uygulanmasında ve gerekçede hata edilmedi, ihtilaf doğru tanımlandı" ifadeleri ile açıkladı.

'KUMDA OYNASIN'

CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı için yaptığı itirazın reddedilmesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:

“Orada bir tane şuursuz var. 45. Asliye Mahkemesi’nin AK Parti döneminde eşini İBB’ye sokmuş bir avukat, kendisi Karayolları’ndan dosya almış bir avukat… Ne olduğunun farkında değil. Kendini Yüksek Seçim Kurulu yerine koyuyor. Üstüne olağanüstü il kongresi yapılmış, mahallelerden başlayarak yeni bir kongre yapılmış, yeni bir kongre seçilmiş. Ankara’daki Genel Merkez için açılan benzer dava, ki biz Genel Kurulumuzu yapmadık, önceki olağanüstü genel kurul üzerine konusuz kaldığına yetkili Ankara Mahkemesi zaten karar verdi. O şuursuz, bilgisiz, beceriksiz, küstah tedbir almış, onu uygulatıyor. Git, kayyumun kumda oynasın. Bir kum bahçesi yapalım ona, kayyumun kumda oynasın.”(HABER MERKEZİ)

gürsel tekin CHP İstanbul İl Başkanı kayyım