İngiltere: Rusya muhtemelen nükleer başlığı çıkarılmış füzeleri Ukrayna'da kullanıyor
İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna savaşında nükleer başlığını çıkardığı yaşlı füzeleri kullanıyor olabileceğini öne sürdü. Bakanlık "Bu, Rusya'nın uzun menzilli füze stoğunun tükenme seviyesini gösteriyor" dedi.
Artı Gerçek- İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna savaşında 1980'li yıllarda üretilen nükleer başlık taşıma kapasiteli seyir füzelerini üzerine patlayıcı takmadan kullandığını öne sürdü.
Askeri istihbaratın savunma bakanlığının Twitter hesabında paylaştığı günlük raporda yer alan ifadelerde "Açık kaynaklı fotoğraflar 1980'li yıllarda özel olarak nükleer silah gönderme teknolojisi için tasarlanan ve havadan atılan bir seyir füzesi olan AS-15 KENT tipi füzenin enkazını gösterdi.Savaş başlığı yüksek olasılıkla dengeliyici ile değiştirilmişti" dendi.
Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 26 November 2022
— Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) November 26, 2022
Find out more about the UK government's response: https://t.co/htZ2ZsfvmF
???????? #StandWithUkraine ???????? pic.twitter.com/RZ6by8tN5p
Bu silah sistemlerinin belirlenen hedeflerde kinetik enerjisi ya da harcamadığı yakıtı nedeniyle hasara sebep verse de ciddi bir etki yaratmayacağını söyleyen İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın eski füzeleri büyük ihtimalle Ukrayna Hava Savunma sistemlerini yanıltmak amacıyla "yem" amacıyla kullandığını vurguladı.
Bakanlık açıklamasında "Rusya'nın niyeti ne olursa olsun, bu önlem, Rusya'nın uzun menzilli füze stoğundaki tükenme seviyesini gösteriyor" dedi. (DIŞ HABERLER)