Kiev'deki mahkeme binasında patlama: Şüpheli sanık öldü

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki bir mahkeme binasında bir sanığın el bombası patlattığı belirtildi. Patlamada saldırıyı gerçekleştiren sanık öldü, iki kişi de yaralandı.

Kiev'deki mahkeme binasında patlama: Şüpheli sanık öldü

Artı Gerçek - Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki bir mahkeme binasında patlama meydana geldi.

Kiev Şehri Askeri İdaresinden yapılan açıklamada, başkentteki Şevçenskiy ilçe mahkemesinde yerel saatle 17.20'de patlama meydana geldiği belirtildi.
Ön bilgilere göre, konvoyla mahkemeye getirilen sanığın, mahkemenin tuvaletinde bilinmeyen bir patlayıcı madde patlattığı aktarılan açıklamada, olay yerine acil durum ekiplerinin sevk edildiği kaydedildi.

2015'TE 'BOMBALI SALDIRIDAN' YARGILANMIŞ

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırganın öldüğün iki kişinin de yaralandığını belirtti.
Patlamanın ayrıntılarının açıklığa kavuşturulması için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Klimenko, kent sakinlerini sakin olmaya ve olay yerinden uzak durmaya çağırdı.

Yerel haber kaynaklarında, duruşma için mahkemeye getirilen ve burada el bombası patlatan sanığın isminin İgor Gumenyuk olduğu kaydedildi.

Gumenyuk'un 2015'te Ukrayna Parlamentosuna el bombalı saldırı davasında şüphelilerden biri olduğu öğrenildi. (AA)