'Salgın önümüzdeki haftalarda zirve yapacak'
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiltere'de korona virüsü krizinin önümüzdeki haftalarda 'zirve yapacağını' söyledi.
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiltere’de koronavirüsü salgınının ‘önümüzdeki haftalarda zirve yapacağını’ söyledi. Geçen hafta Covid-19 testi pozitif çıkan Hancock, iyileştiğini duyurdu ancak İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın karantinadan ne zaman çıkacağını bilmediğini söyledi.
Sputnik'te yer alan habere göre, Hancock, "Yaptığımız modelleme çalışmaları, İngiltere’de koronavirüsü salgınının zirve noktası önümüzdeki haftalarda yaşanacağını gösteriyor" dedi.
'JOHNSON NE ZAMAN KARANTİNADAN ÇIKAR BİLMİYORUM'
Sosyal mesafe kurallarına uymanın çok önemli olduğunu dile getiren Hancock, virüs nedeniyle enfekte olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın karantinadan ne zaman çıkacağını bilmediğini dile getirdi.
Geçen hafta Johnson, virüs testinin pozitif çıktığını ve parlamento binası ve başbakanlık ofisinin bulunduğu Downing Street’te karantinaya girdiğini duyurmuştu. Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Hancock, Johnson’ın ne zaman karantinadan çıkacağı hakkında ‘bir fikri olmadığını’ ancak ‘bu kriz süresinde Johnson’la beraber çalıştıklarını’ ifade etti.
GÜNDE 100 BİN TEST YAPILACAK
Westminster’a dönüş yapan Hancock, Downing Street’te düzenlediği basın toplantısında, Covid-19’a yakalandıktan sonra iyileşen insanlara ‘normal hayata’ dönebilmeleri için ‘bağışıklık izni’ vermeyi planladıklarını söyledi. Hancock, günde 100 bin Covid-19 testi yapmayı hedeflediklerini belirtti.