Singapur'da bir kilogram esrar kaçıran hükümlü idam edildi
Artı Gerçek - Asya ülkesi Singapur'da Tangaraju Suppiah adlı bir mahkum, bir kilogram esrarın kaçırılmasına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle asılarak idam edildi. 46 yaşındaki Suppiah, esrar ticaretinin koordinasyonunda kullanılan bir telefonun üzerine kayıtlı olması nedeniyle, 2018'de idama mahkum edilmişti.
DEVLET BAŞKANI AF TALEBİNİ REDDETTİ
Tangaraju Suppiah'ın ailesini temsil eden Singapurlu bir insan hakları savunucusu olan Kokila Annamalai, Suppiah'ın idamı öncesinde devlet başkanının af talebini reddettiğini vurguladı. Singapur mahkemeleri de dün ailenin idamın durdurulmasına yönelik talebini reddetmişti. Annamalai, Suppiah'ın asılarak idam edildiğini doğruladı. İnsan hakları savunucuları avukatı olmadan yargılandığını öne sürdükleri 46 yaşındaki mahkumun, Changi cezaevi kompleksinde idam edildiği duyurdu.
BM, UYUŞTURUCUYA BAĞLI SUÇLARDAN İDAM CEZASININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi idam öncesinde Singapur'u infazı 'yeniden değerlendirmeye' ve 'uyuşturucuya bağlı suçlara ilişkin idam cezalarını kaldırmaya' çağırdı.
Ölüm cezasının tanınmış bir muhalifi olan İngiliz milyarder Richard Branson, Suppiah tutuklandığında uyuşturucuya yakın olmadığı için aleyhindeki kararın mahkumiyet standartlarını karşılamadığını dile getirmişti. Singapur hükümeti ise bu iddialara yanıt olarak, Branson'ın yalanlar sattığını ve adalet sistemine saygısızlık ettiğini öne sürmüştü. Soruşturmayı yürüten yetkililerin davayı incelemek için üç yıldan fazla zaman harcadığını söyleyen Singapur hükümeti, Branson'ın iddialarının "açıkça yanlış" olduğunu dile getirmişti.
GEÇEN YIL 11 KİŞİ BENZER SUÇLARDAN İDAM EDİLDİ
Geçen yıl uyuşturucuya bağlı suçlardan 11 kişiyi idam eden Singapur hükümeti, idam cezasının uyuşturucuyla mücadelede caydırıcı bir rol oynadığını ileri sürüyor. Dünya genelinde uyuşturucuya bağlı suçlara idam cezası öngören 25 ülke bulunuyor. OECD ülkeleri içinde yalnızca ABD ve Güney Kore'de benzer suçlar için idam cezası öngörülmüş durumda. Ancak her iki ülkede de beş yıldır bu tür suçlar için bu tür bir karar verilmedi. (DIŞ HABERLER)
Almanya'da keyif amaçlı esrar yasallaşıyor
Hindistan'da yarım tondan fazla esrar kayboldu: Polis, fareler 'yedi' dedi