'Terörizmle' suçlanan Tunuslu futbolcu kendini yakarak öldürdü

'Terörizmle' suçlanan Tunuslu futbolcu kendini yakarak öldürdü
Tunus'ta hafta başında terörizmle suçlandıktan sonra "polis devletini" protesto ettiğini söyleyerek kendini yakan futbolcu cuma günü öldü. Nizar Issaoui'nin cenazesinde polisle çatışmalar yalandı.

Artı Gerçek - Tunuslu futbolcu Nizar Issaoui "polis adaletsizliğini" protesto etmek için hafta başında kendini yaktı. Ailesi cuma günü vücudunda üçüncü derece yanıklar olan Issaoui'nin hastanede doktorların çabasına rağmen kurtarılamadığı duyurdu.35 yaşındaki futbolcunun memleketi Haffuz kentindeki cenazesinde de polisle yakınları ve eylemciler arasında çatışamalar yaşandı.

MUZ FİYATINDAN ŞİKAYEÇİ OLDUĞU İÇİN TERÖRİZMLE SUÇLANDI

Issaoui bir meyve satıcısıyla yaşadığı tartışmanın ardından sosyal medyada bir video yayınlamıştı. US Monastir takımının eski oyuncusu ve dört çocuk babası olan futbolcu, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "10 dinarlık (yaklaşık 56 Türk lirası) muz satan biriyle tartıştığım için karakolda terörizmle suçlanıyorum. Muz şikayetim yüzünden terörizm... Enerjim kalmadı. Bırakın polis devleti, cezanın bugün infaz edileceğini bilsin" diye yazdı Issaoui ardından protesto amaccıyla kendini yakarak öldürdü.

CENAZEDE POLİSLE ÇATIŞMA ÇIKTI

Yerel basında çıkan haberlere göre, cuma günü memleketi Haffuz'da Issaoui'nin cenaze töreninde şiddetli çatışmalar yaşandı. Futbolcunun cenaze töreninde eylemciler polise taş atarken, polis göz yaşartıcı gaz kullandı.

EYLEMİ BUAZİZİ'Yİ HATIRLATTI

Issaoui'nin eylemi, sokak satıcısı Muhammed Buazizi'nin kendini yaktığı 2010 protestosunu hatırlattI.Azizi'nin eylemi Arap coğrafyasında bir dizi hükümetin sonunu getiren ayaklanmaların fitilini ateşlemiş, Tunus'ta eylemler Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin devrilmesiyle sonuçlanmıştı. Mevcut Cumhurbaşkanı Kays Said de ülkesinde giderek otokrat bir figüre dönüştü. 2021'de başbakanı görevden alan Said parlamentoyu askıya almış ve egemenliğini güçlendiren yeni bir anayasayı düşük katılımlı bir referandum sonucunda hayata geçirmiş ve ülkeyi kararnamelerle yönetmeye başlamıştı. Tunus hükümeti, Issaoui'nin ölümü hakkında da yorum yapmadı. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar