1,2 milyar dolarlık anlaşma: Getir, Alman rakibi Gorillas’ı satın aldı

1,2 milyar dolarlık anlaşma: Getir, Alman rakibi Gorillas’ı satın aldı
Hızlı teslimat şirketi Getir, Almanya'daki rakibi Gorillas'ı 1.2 milyar dolar karşılığında satın aldı. Birleşme sonrasında iki şirketin toplam değeri 10 milyar dolar olarak belirlendi.

Artı Gerçek - İstanbul merkezli hızlı teslimat girişimi Getir, Alman rakibi Gorillas’ı 1,2 milyar dolarlık bir anlaşma çerçevesinde satın aldı. Haberi duyuran Financial Times (FT), anlaşma çerçevesinde "pandemide start-up finansmanında yaşanan patlamanın Avrupa'daki iki en büyük kazananı olan iki firmanın bir araya geldiğini" yazdı.

Bununla birlikte, FT'nin haberinde, Gorillas'nın eylül ayında 3 milyar dolar olarak ifade edilen değerinin anlaşma çerçevesinde 1,2 milyar dolar civarında belirlendiği aktarıldı. Getir'in de kendi değerini yaklaşık yüzde 25 oranında düşürerek 8.8 milyar dolar olarak belirlediği kaydedildi. Buna göre, birleşme sonrasında iki şirketin toplam değeri 10 milyar dolar olarak belirlendi.

FT, Gorillas'ı 2020'de kuran isimlerden biri olan Kağan Sümer'in anlaşma sonrası şirketten ayrılmasının beklendiğini de yazdı. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar