ABD Hazine Bakanı Yellen Şimşek'le görüştü: 'Yaptırımlara uymanın önemi' vurgulandı

ABD Hazine Bakanı Yellen Şimşek'le görüştü: 'Yaptırımlara uymanın önemi' vurgulandı
ABD'de temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü.

Artı Gerçek - ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, Türkiye'nin ekonomi yönetimine, 'yaptırımlara uyma ve kara parayla mücadele' vurgusu yaptığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Janet Yellen'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları marjında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'la bir araya geldiği duyuruldu.

Yellen'ın, 'Türkiye'nin güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalara olan bağlığını övdüğü' kaydedilen açıklamada, bu politikaların Türkiye ekonomisinde belirgin bir iyileşme sağladığı ve enflasyonun aşağı yönlü bir eğilime girmesine yardımcı olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Açıklamada, "Yellen ve Şimşek ayrıca yaptırımlara uyumun önemini ve Türk finans sisteminin yaptırımlardan kaçanlar ile terörist gruplar tarafından kötüye kullanılmasının önlenmesini görüştü" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar