Sedat Peker'in suçladığı AKP'li Metin Külünk: Gönlümüzden geçen faizsiz bir düzen

Sedat Peker'in suçladığı AKP'li Metin Külünk: Gönlümüzden geçen faizsiz bir düzen
Külünk, 'Cumhurbaşkanı faiz insin diye kararlı şekilde irade koyuyor. Ne garip ses Amerika'dan değil TÜSİAD'tan geliyor. Bu faiz kimin cebinden çıkıyor?' dedi.

AKP MKYK Üyesi Metin Külünk, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından gelen eleştirilere tepki göstererek, "Cumhurbaşkanımız faiz insin diye kararlı şekilde irade koyuyor. Ne garip ses Amerika’dan değil TÜSİAD’tan geliyor. Bu faiz kimin cebinden çıkıyor. Bizim cebimizden çıkıyor" dedi.

Çorum’da bir grup sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "Yeni dünya düzeninde Türkiye’nin konumu" konulu konferansa katılan AKP MKYK Üyesi Metin Külünk, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’siz dünya düzeni kurulamayacağını dile getiren Külünk, "Türkiye dünyanın jeopolitk merkezi. Türkiye’nin duracağı yer dünyanın nasıl şekilleneceğini belirleyecek. Bu yüzden bütün güçler Türkiye’nin nerede duracağını belirlemek için bir yandan kendi aralarında ciddi içerisindeler, bir yandan da kendi dünyalarında Türkiye’nin kendi yanlarında durması için rol biçmeye çalışıyorlar. Amerika, Rusya, Çin hatta Avrupa Türkiye’siz yapamaz" diye konuştu.

Külünk, "Bugün zorluklarımız var. Güçlüklerimiz var. Dolar kurunun yükselmesi o paralelde enflasyon baskısı nedeniyle vatandaşımızın cebinde hissedilmesi. Bunlar aşılır, bunlar çözülür. Bu krizleri ilk defa atlatmıyoruz. 28 Şubatta finansal darbeciler bu milletin 250 milyar dolarını cebinden aldılar. 17-25 Aralık’ta milletin cebinden 50-60 milyar dolarını çaldılar. 1947’de Türkiye IMF’ye teslim edildi. O günden bugüne bu milletin trilyonları alındı" dedi.

GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN FAİZSİZ BİR DÜZEN

Külünk, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi cumhurbaşkanımız faiz düşsün diyor. Bizimde gönlümüzden geçen faizsiz bir düzen. Neoliberalizm çöktü. Vahşi kapitalizm çöktü. Dünya yeni bir ekonomik paradigma arayışı içerisinde. Ama üzgünüm Müslümanlar, Müslüman iktisatçılar dünyaya yeni bir şey söyleme noktasında değiller. Cumhurbaşkanımız faiz insin diye kararlı şekilde irade koyuyor. Ne garip ses Amerika’dan değil TÜSİAD’tan geliyor. Bu faiz kimin cebinden çıkıyor. Bizim cebimizden çıkıyor. Bu süreci Türkiye’nin birliğini ve dirliğini koruyarak ve kollayarak geçtiğimizde bu süreçten en güçlü çıkacak devlet ve milletiz."

GENÇLER, KANAL İSTANBUL SİZİN KUŞAĞIN YATIRIMI

Türkiye’nin 15 yılda attığı adımların tamamını yarın ki dünya üzerinden okunması çağrısında bulunan Külünk, "Gençlerin daha müreffeh Türkiye’nin inşaası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bütün alt yapı yatırımları yapıldı. Diğer taraftan Kanal İstanbul adımı. Kanal İstanbul bizim kuşağın projesi değil. Gençler Kanal İstanbul sizin kuşağın yatırımı. Coğrafya derslerine önem verin. Coğrafya dersi Türkiye’de hiç itibar edilmeyen ders haline geldi. Oysa coğrafya kaderdir. Coğrafyayı bilmeyen kaderini bilemez. Kaderinin ona neye emrettiğini öğrenemez. Buzullar eridiği zaman yeni bir suyolu ortaya çıkacak. Yeni suyolu çıktığında Asya-Pasifik doğudan batıya mesafe 6 bin kilometre daha kısalacak. Bugünden tedbirini almazsak Türkiye stratejik çöl haline gelecek. Kanal İstanbul’a itiraz edenler sizin geleceğinizi çalmak istiyorlar. Gençler, gelecekte stratejik bir çöl olan Türkiye’de yaşamanızı istiyorlar. Hazar Karadeniz’e daha geniş kanalla bağlanacak. Hazar Karadeniz’e bağlandığında Kanal İstanbul önemli bir çıkış olduğunda Türkiye’nin stratejik gücü istikrarını koruyacak" ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan milletvekili var" açıklamasından sonra Peker yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Şimdi Metin Külünk'ten konuşacağız, Metin ağabeyden. Metin abi beni telefondan aradı, Biden beni Erdoğan'a karşı... Ya dedim abi ne diyorsun sen, Biden işi gücü bırakmış Sedat Peker'i mi bekliyor, hepten delirdik, vallahi delirdiler. Adamlar dünyayı yönetiyor, onun devlet başkanı Sedat Peker'i mi bilecek. Benim kendi meselem var. Beni sakinleştirdi, konuştu konuştu. Sonra benim yanımdan ayrıldı, beni itibarsızlaştırmak için kurulan mafyalar var, tecavüz hikayelerini kurgulayan puştlar var ya, onlar var, vekiller var, devletten adamlar var. Özel adamları ama fındık kadar beyinleri var. O yüzden Metin ağabeyi konuşacağız. Beni yolda bırakanı rezil edeceğim, ha Metin ağabeyi rezil etmeyeceğim, ne yaşadık onu anlatacağım." 

"ARABASINA BIRAKIRDIM"

Peker, Külünk'e her ay 10 bin dolar para yolladığı iddiasına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:"Metin ağabeyle, Ömer Külünk diye bir yakını var mesela, nasıl ilişkimiz onu anlatayım. Tefeciler benim yeğenimin yerini almış, o zamanın parası bugünün 1,5 milyon lirası, tefecilerle bir konuşsan şey yapsa. Ya dedim Metin ağabey, ben ismimi unutturmaya çalışıyorum, o onu arayacak, o onu arayacak sanki ben tahsilat yapıyormuşum gibi. Dedim 'Ağabey kaç para ben vereyim?'. O konuda ismi geçen bir iki işadamı arkadaş var, 'biz ödeyelim' dedik. İş para ödemeye gelince bir tek ben ödedim, tapuyu aldık verdik. Biz para verdik mi böyle veririz. Almanya'daki o dernekler var ya, onlara rica ederdi 'para yollar mısın' diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım."

Öne Çıkanlar