'AKP'ye oy veren iş insanları arıyor, hepsi iflasın kapısında'

'AKP'ye oy veren iş insanları arıyor, hepsi iflasın kapısında'
Karar yazarı İbrahim Kahveci, kendisini iş insanlarının aradığını belirterek, 'Arayanların tamamı AK Parti’ye oy veren kesimden. Nerede ise hepsi iflasın kapısında' dedi.

İktidar sahipleri, Merkez Bankası eliyle faizleri indirerek ekonomiyi kurtaracağını söylese de kriz tablosu giderek ağırlaşıyor.

İrili ufaklı hemen her sektörden konkordato ve iflas haberleri gelmeye devam ediyor.

Karar’ın ekonomi yazarlarından İbrahim Kahveci, "Bu insanları kim batırdı?" başlıklı yazısında, "Telefonum nerede ise her gün değişik iş insanları tarafından arandı. Arayanların tamamı AK Parti’ye oy veren kesimden. Nerede ise hepsi de iflasın kapısında. Çaresizce ‘ne yapalım’ diye soruyorlar" notunu aktarıyor.

"Nerede ise hepsine iki-üç yıldır risklerini azaltmalarını söylüyordum" diyen Kahveci, "Niye hiç önlem almadınız" diye de sitem ettiğini aktarıyor. Aldığı cevap ise, "Biz hükümetin açıklamalarına güvendik" yönündeymiş:

"Önce referandum ile işlerin düzeleceğini sanmışlar. Sonra başkanlık seçimi ile umutlanmışlar. Ve en sonunda da yerel seçimle işin artık tamamen bittiğini görmüşler. İşin en kötüsü de şu: Artık hiç umutları kalmamış. Yeniden yapılandırmayı soruyorum: ‘Onu da kendi istedikleri şirkete uygularlar’ diyorlar."

Kahveci, bu iş insanlarının kamudan veya hükümetten bir kolaylık alarak iş yapmadıklarını söylüyor. Ekonomiste göre, "tek suçları AK Parti’ye yakın olmaları ve seçim vaatlerine inanmaları."

Öyle ki, "Türkiye uçacak" denildikçe yatırıma girmişler, risk almışlar ve inanmışlar. Şimdi o inanmanın karşılığında da iflasın kapısındalar...

Kahveci, iş insanlarının zorunlu üye oldukları AKP’ye yakın duran ticaret odaları, sanayi odaları veya gönüllü üye oldukları iş insanı örgütlerinin, bu iyimserlik havasında epey pay sahibi olduklarının altını çiziyor ve ekliyor:

"Sürekli siyasi davranışa ayak uydurarak yayınladıkları 'uçuyoruz' bildirileri ile kendi üyelerinin iflaslarına zemin hazırladılar."

Öne Çıkanlar