Kahveci, 'Mesela Putin mi yolladı? Suudi Arabistan mı 20 milyar dolarlık paketin ilk dilimlerinden yolladı? Belki de BAE'den karşılıklı ziyaret sonrası karşılık parası mı geldi?' diye sordu.
Kahveci, İSO Başkanı Bahçıvan ve TCMB Başkanı Kavcıoğlu arasındaki tartışmaya atıf yaparak, 'Tam da bunu hak ettiniz. Zamanında alkışladığınız saçma kararlar sizi de vurmaya başladı' dedi.
Kahveci, bugünkü köşesinde seçim tarihine ilişkin bir yazı yazdı. Kahveci, 'Yeni seçim yasasının süresi açısından en makul tarih 23 Nisan 2023 gibi duruyor' dedi.
Kahveci, BDDK kararına ilişkin, 'Bilmeliyiz ki mülkiyet hakkının sorgulandığı yerde ot bitmez... Ne yabancı sermaye gelir, ne de yerli sermaye işe girişir' dedi.
Bakan Nebati, dünkü açıklamasında 241,3 milyar TL vergi gelirinden vazgeçtiklerini söyledi. Ancak, uzmanlara göre, veriler vergi gelirlerinden herhangi bir vazgeçişin olmadığını gösteriyor.
Kahveci, 'TL kredi faizinden 100-150 milyar tasarruf edeceğiz diye yola çıkanlar bugün sadece KKM hesaplarına hem de kamu üzerinden 500 milyar faiz farkı ödemek zorunda kalabilirler' dedi.
Kahveci, 'Bir ülkede işsizlik düşmeden ücret artışı sadece imtiyazlı bir kesim yaratır. Hem istihdamı hem de ücretleri artırmak. Yeni sol tam da bu kavramlar üzerinde çalışmak zorunda' dedi.
Türk Lirası'nın dolara sigortalamanın çok büyük bir risk olduğunu ifade eden Kahveci, 'Sert kur artışı bir anda ülkeyi iflasa -çok yüksek para basmaya- getirebilir' dedi.
'Bu derin ekonomik buhrandan çıkışın yol haritası şimdiden çizilmek zorunda' diyen Kahveci, 'Vatandaşın görmek istediği çözüm modeli neden hala oluşmadı?' diye sordu.
SGK'nın açık verdiğini ve Hazine'de de aktarılması gereken kaynağın bulunmadığını aktaran Karar yazarı İbrahim Kahveci, 'Veriler fakirliğe mahkum olduğumuzu gösteriyor' dedi.
Kahveci, 'Asgari ücretlinin açlık sınırının altında bir maaş aldığı ülkemizde henüz yılın ilk yarısında olunmasına rağmen ortalama ücretin de açlık sınırına geldiği görülüyor' dedi.
İbrahim Kahveci, Karar gazetesinde yayımlanan yazısında '"Sadece açlığınızı gidermek için yaşamak ve çalışmak nasıl bir hayattır?' diye sordu.
Kahveci, 'Parasal genişlemede sınır tanımak istemeyen hükümetin tek korkusu döviz... Biz para dağıtırız ama ya bu paralar ile millet döviz almaya kalkarsa?' dedi.
Ekonomist İbrahim Kahveci, iktidarın, herkesin elindeki dövizi toplamaya çalışmasına rağmen Türkiye'nin '1 cente muhtaç bir ülke' haline geldiğini vurguladı.
Kahveci, 'EPİAŞ piyasasında elektrik fiyatı mart ayı ortalaması 1.65 lira. Bu ne demek biliyor musunuz? Elektriğe normalde yüzde 100 üzerinde bir zam daha yapılması gerekiyor' dedi.
Kahveci, 'Kitabını yazdığımız ekonominin ve dünyaya ilan ettiğimiz müthiş teorinin sahada yansıması fakirlik ve zamdan başka bir şey olmamış. Bu müthiş fikirleri Putin uygulasaydı ya' dedi.
Kahveci, bugünkü yazısında 'Ülkemizde ücretli kesimin maaş düzeyi oldukça düşük seviyede ve refahtan (gıda özelinde) pay alamamaktadır' tespitinde bulundu:
Kahveci, iktidarın sorumluluk üstlenmek istemediğini belirterek, 'Küresel güçler zam yaptı; biz bir şey yapmadık dediğimizde ortada ne sorun kalır, ne de sorumlu...' dedi.
Kahveci, 'Hani nerede düşen faizler? Faizler düşünce enflasyon da düşecek diyorlardı... Hani nerede düşen enflasyon? Erbakan ne güzel demişti: Sizi gidi faizciler sizi....' dedi.
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, elektrik faturalarını şişiren teoriyle ilgili olarak, 'Bizim hayatımızı yakan tek bir gerçek var; o da kur patlaması' ifadelerini kullandı.
Karar yazarı Kahveci, 'Yap-işlet ama işletebildiğin kadar işlet ihaleleriyle birileri kazanıyor. Dolar 14 olsa ne olur, 24'e çıksa ne olur? Ama yoksullar tektir, dertleri de tektir' dedi.
Kahveci, 'Umarım ekonomik kurtuluş savaşı dedikleri şeyin fakirlikten başka bir şey olmadığını millet anlar. Aksi halde fakirliğini alkışlayan bir toplum olacağız. Venezuela gibi' dedi.
Kahveci, 'Model ucuzluğa dayalı. Model talan edilen ülke varlıklarına dayalı. Teknolojinin, bilimin, kalkınmanın hükmü yok. Bu model bitişi gösteren son imdat çığlığıdır' dedi.
Karar yazarı Kahveci, 'Biz ırgat olacağız. Ürettiklerimizi vitrinde seyredeceğiz ama ihraç edeceğiz. Modelimizi ucuzluk üzerine kurduk, kazanmak değil' değerlendirmesinde bulundu.
Kahveci, 'Dün açıklanan aylık enflasyon bir bakıma gerçeğe yakın enflasyon olarak ilk kez dikkat çekti. Acaba gerçeği zorunluluktan mı açıklamaya başladık?' diye sordu.
Kahveci, 'Marketleri denetleyerek dolar düşünce fiyat düşürmediler diye cezalar yazıyorlar. Böylece hükümetin bir teorisi de zabıta engeline takılınca elenip gitmiş oldu' dedi.
Kahveci, dolar kurunda yaşanan düşüşe rağmen raftaki fiyatların neden düşmediğini açıkladı. Kahveci'nin açıklamaları raftaki fiyatların ne zaman düşeceği sorusuna da yanıt oldu.
Ekonomi yazarı Kahveci, 'Bu paranın depremidir. Bu derece oynak bir para ekonomiyi yerine oturtmaz, tersine yıkar. Yıkmazsa da büyük hasar verir. Kimse halay çekmesin' dedi.
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, 'Yıkımı kurtuluş olarak satmak kadar başarılı bir algı hiç görmemiştik. Onu da gördük' ifadesini kullandı.
Kahveci, 'Şirketlerimiz yabancılar açısından sudan ucuz, halk diliyle kelepir fiyat düzeyinde. Türkiye'nin ucuzluğu şu anda bir milli güvenlik sorunu haline geldi' tespitinde bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.