Alman kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye için enflasyon tahmini

Alman kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye için enflasyon tahmini
Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'de yerel seçim sonuçlarını değerlendiren bir rapor yayımladı.

Artı Gerçek - Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings’in yerel seçim sonrası Türkiye'ye ilişkin hazırladığı raporda, Türkiye’nin kredi notu açısından en önemli zayıflığın enflasyon olduğu vurguladı.

Bununla birlikte yüksek enflasyonunun seçim sonuçlarının temel belirleyicisi de olduğu yorumunu yapan Scope Ratings analistleri, bu durumun para politikasındaki kısıtlayıcı duruşun devam etmesini destekleyebileceğini ifade etti.

Scope Ratings analistlerine göre yerel seçim sonuçları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen yılki para politikası ekseni doğrultusunda enflasyonu hedeflemeye devam edeceği yönündeki görüşü destekledi.

Scope Ratings analistleri, Türkiye’de sıkı para politikasının devam ettiği varsayımı altında enflasyonun ise bu yıl ortalama yüzde 60 seviyesinde gerçekleşeceğini ve bir sonraki yıl yüzde 25 seviyesine gerileyebileceğini tahmin etti. Bununla birlikte analistler, döviz kurundaki volatilitenin ve ücret artışlarının enflasyon üzerinde baskı oluşturabileceğini söyledi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar