Almanya'nın ardından ABD ekonomisinden de rekor daralma

Almanya'nın ardından ABD ekonomisinden de rekor daralma
Dünyanın en büyük ekonomilerinden Almanya'nın ikinci çeyrekte yüzde 10,1 ile rekor daralma haberinin ardından ABD ekonomisinin de yüzde 32,9 daraldığı açıklandı.

ARTI GERÇEK - Almanya ekonomisinden ikinci çeyreğe dair gelen rekor daralma haberinin ardından bir rekor daralma da ABD ekonomisinden geldi. Dünyanın en büyük ekonomilerinden Almanya ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 10,1 oranında daralırken, ABD ekonomisi yüzde 32,9 daraldı.

ABD Ekonomik Analiz Ofisi'nin açıkladığı verilere göre, ülkenin Gayri Safi Yurt içi Hasıla'sı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 32,9 düştü.

Covid-19 salgını etkisiyle piyasalarda çalkalanmalar devam ederken, Ekonomik Araştırmalar Ofisi'nden yapılan açıklamada, düşüşün sebebi olarak mart ve nisan aylarında yaşanan karantinalar gösterildi. Açıklamada, kişisel tüketim harcamalarında ikinci çeyrekte görülen yüzde 1,4'lük düşüşün de etkili olduğu belirtildi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, ekonomini yüzde 34,5 daralması bekleniyordu. Ankete katılan 73 ekonomistin tahminleri yüzde 40 küçülme ile yüzde 25 küçülme arasında geldi.

Gayrı safi yurt içi hasıla (GSYH) önceki çeyrekte yüzde 5 daralmıştı. Kişisel tüketim ikinci çeyrekte, önceki çeyrekteki yüzde 6,9 düştükten sonra yüzde 34,6 azaldı. GSYH fiyat endeksi, ilk çeyrekte yüzde 1,4 arttıktan sonra ikinci çeyrekte yüzde 1,8 düştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar