Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: İşverenlerin ödeyebileceği sınırda

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: İşverenlerin ödeyebileceği sınırda
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, yarın yapılacak toplantıda asgari ücretin masaya getirileceğini belirterek, "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

Artı Gerçek - Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın üçüncü ve son toplantısını yapacak. Saat 14.00'de yapılacak toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın rakamı taraflara sunması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugünkü Bayburt ziyaretinde asgari ücrete de değindi. Yarınki toplantıda uzlaşıya varacaklarını tekrarlayan Bilgin, şu açıklamayı yaptı: "Yarın Asgari ücret komisyonumuz toplanacak, toplantıdan sonra da yeniden varılan noktayı, inşallah uzlaşma noktasını buluruz, değerlendireceğiz ve bir karara varacağız. Varacağımız kararı daha önce de birkaç defa belirttim. İş verenlerimizin ödeyebileceği ama emekçilerimizin rahat nefes alabileceği rakama ulaşacağımızı düşünüyorum. Hedefimiz o, onu gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz."

'EYT'DE UZUN UĞRAŞILARLA ÇÖZÜM AŞAMASINA GELİNDİ'

Bilgin, diğer bir konunun da emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi olduğunu belirterek, "Bu, 8 Eylül 1999'dan bugüne gelen bir mesele, bunu da çözüyoruz. Bu uzun uğraşılarla çözüm aşamasına gelmiştir çünkü birçok meselenin boyutu vardır. Mali boyutunun dışında da teknik boyutları vardır, onları da halletmek üzereyiz, onları da bu ay içerisinde çözdükten sonra Meclisimizin gündeminde yer alacağını planlıyoruz." (AA)

Öne Çıkanlar