Asgari ücretin belirleneceği toplantı Erdoğan'ın katılımıyla başladı

Asgari ücretin belirleneceği toplantı Erdoğan'ın katılımıyla başladı
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Türk-İş'i ziyaret etti. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Türk-İş ve TİSK başkanları AKP Genel Merkezi'nde biraraya geldi. Toplantıda, asgari ücret belirlenecek.

Artı Gerçek - Asgari ücretin belirleneceği toplantı, Beştepe yerine AKP Genel Merkezi'ne alındı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) başkanlarının katılımıyla yapılıyor.

GÖRÜŞME TRAFİĞİ HIZLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında bugün saat 15.00 civarında Türk-İş'i ziyaret etti. Işıkhan’a ziyarette, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş da eşlik etti.

TÜRK-İŞ'TEKİ GÖRÜŞMEDE RAKAM ÜZERİNDE UZLAŞILAMADI

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Işıkhan’ın Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamına dair görüş alışverişinde bulunduğu ancak bir uzlaşıya varılamadığı öğrenildi.

IŞIKHAN: İSTİŞARELER DEVAM EDİYOR

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Işıkhan, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız" dedi.

TÜRK-İŞ BAŞKANI: KÜLLİYEYE GİDECEĞİZ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise "Külliye'ye gideceğiz, Cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz. Bugüne kadar rakamla ilgili bir şey konuşmadık. Rakamı şimdi söyleyeceğiz, uzlaşırsak masada otururuz, uzlaşamazsak biz yokuz bu işin içinde deriz. Olur biter. Kimsenin vebaline girecek halimiz yok. Komisyon görevini yapıyor. Geçim şartları ortada. 15 kişi var komisyonda, biz 5'iyiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğiz ve rakamı o zaman söyleyeceğiz. İnşallah bizim arzu ettiğimiz bir rakam olur" açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN AKP GENEL MERKEZİ'NE GEÇTİ

Öte yandan Türk-İş Genel Başkanı Atalay "külliyeye gidiyoruz" derken, Beştepe'deki çalışmalarını tamamlayan Erdoğan'ın saat 17.00'ye doğru AKP Genel Merkezi'ne gitmesi dikkat çekti. Bakan Işıkhan da, Türk-İş'le yaptığı görüşmeyi aktarmak üzere AKP'ye geldi.

Ardından İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) başkanları da AKP'ye geldi.

Yasa gereği asgari ücretin 31 Aralık'a kadar açıklanması gerekiyor.

Asgari ücret halen net 11 bin 402 lira. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar