Bakan Mehmet Şimşek duyurdu: Elektronik vergi denetimi dönemi başlıyor

Bakan Mehmet Şimşek duyurdu: Elektronik vergi denetimi dönemi başlıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide yeni sistemi anlattı: "Vergi müfettişleriyle mükellefler elektronik ortamda bir araya gelecek, görüşmeler bu ortamda yapılacak ve tutanaklar elektronik alınacak."

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide denetim süreçlerinin tamamen elektronik ortama taşınmasını sağlayacak altyapıyı oluşturacaklarını söyledi.

Şimşek, Bakanlığı ve Vergi Denetim Kurulunun (VDK) dijital dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Yeni teknolojik sistemlerle Bakanlığı bünyesindeki dijital dönüşümü hızlandıracak ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını teşvik edecek adımlar attıklarına işaret eden Şimşek, dijital dönüşüm çalışmalarının kayıt dışıyla mücadelede Bakanlığın elini güçlendireceğini savundu.

Şimşek, getirilecek yeni sisteme ilişkin özetle şunları söyledi:

"- Yeni sistemle, vergi müfettişleriyle mükellefler elektronik ortamda bir araya gelecek, görüşmeler bu ortamda yapılacak ve tutanaklar elektronik alınacak.

- Tasarlanan sistemle, kurum içi video konferans ve elektronik görüşme uygulamaları devreye alınacak, mükelleflerin denetim birimlerine fiziken gelmelerine gerek kalmayacak.

- Uzlaşmaların elektronik ortamda gerçekleştirilmesi, e-izah ile mükelleflerin elektronik ortamda izaha davet müessesi kapsamında izahta bulunabilmesi sağlanacak." (AA)

Öne Çıkanlar