Bakan Nebati'den 'ayçiçek yağı' açıklaması: 'Yoksulluk var' diyenlere operasyon çekeceğiz

Bakan Nebati'den 'ayçiçek yağı' açıklaması: 'Yoksulluk var' diyenlere operasyon çekeceğiz
Bakan Nebati, 'Petrol fiyatlarının arttığı dönemde ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere bakanlık olarak net bir şekilde operasyon çekeceğimizi herkes bilsin' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Stoklarımızdaki ayçiçek yağı hiçbir şey yapmasak temmuz ayına kadar sürecek nitelikte, sayıda ayçiçek yağımız var. Sizin aracılığınızla çok net olarak söylüyorum. Bunun altında kalırsınız. Türkiye bir savaş ülkesi değil. Türkiye bir tarım ülkesi" dedi.

Bakan Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. 

'BUNUN ALTINDA KALIRSINIZ'

Nebati törende yaptığı konuşmada, "Dünyadaki gıda fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı olarak yalan yanlış haberlerle hiçbir şekilde karşılığı olmayan örneğin ayçiçek yağı ile ilgili kuyruklar ya da yokmuş gibi hareket edilen etmeye sevk eden, yağın stoku bitmiştir alın diye yönlendirenler bu ülkeye sadece ve sadece ihanet ediyorlar. Stoklarımızdaki ayçiçek yağı, hiçbir şey yapmasak, temmuz ayına kadar sürecek nitelikte, sayıda ayçiçek yağımız var" dedi.

Nebati sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sanki kuyruk varmış gibi, sonradan üretilmiş fotoğraflarla ihanete varan söylemlerde bulunanlarla ilgili bir iletişimimiz olacak. 20 Aralık öncesi döviz kurlarından ciddi zarar gören bireyseller şunu bilin, şu anda sizi yönlendirmeye gayret edenler ülkenin çıkarına değil ülkeye düşmanlık yapmaktalar. Savaşın bütün dünyayı etkilediği, petrol fiyatlarının arttığı dönemde ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bakanlık olarak net bir şekilde operasyon çekeceğimizi herkes bilsin. Net olarak söylüyorum: Hiç kimsenin Türkiye'nin üzerinde oyun oynamasına izin vermeyiz" diye konuştu. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar