Bakan Şimşek enflasyon verilerini 'beğendi': Programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz

Bakan Şimşek enflasyon verilerini 'beğendi': Programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önde gelen ekonomistlerin tepkisini çeken enflasyon verilerini değerlendirdi: "Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı... Olumlu sonuçlar almaya devam ediyoruz."

Artı Gerçek - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) aylık enflasyonu yüzde 3,23 olarak duyurmasına tepki yağarken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz" açıklaması geldi. Şimşek, ayık resmi enflasyonun haziran ayına kıyasla yükselmesini de "geçici etkilere" bağladı. Bakan Şimşek, TÜİK'in aylık yüzde 3,23 olarak duyurduğu enflasyonun bağımsız araştırma grubu ENAG tarafından yüzde 5.91 olarak hesaplanmasına değinmedi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi.

Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek.

Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız."

TÜİK İLE ENAG VERİLERİ ARASINDA BÜYÜK FARK VAR

TÜİK'in açıklamasına göre, Haziran 2024'te yüzde 1,64 olarak açıklanan aylık resmi enflasyon, Temmuz 2024'te 3,23'e yükseldi. TÜİK, tüketici fiyat endeksine (TÜFE) göre yıllık resmi enflasyonun da yüzde 61,78 olduğunu savundu.

Bağımsız akademisyenlerin ve ekonomistlerin kurduğu Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göreyse temmuzda Tüketici Fiyat Endeksi (aylık enflasyon) yüzde 5,91 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 100,88 olarak hesaplandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar