Bilge Yılmaz ekonomik gidişatı madde madde anlattı: Hala şansımız var, heba etmeyelim

Bilge Yılmaz ekonomik gidişatı madde madde anlattı: Hala şansımız var, heba etmeyelim
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Yılmaz, "Ekonomideki yıkımdan en az hasarla kurtulmak için hala bir şansımız var. Bunu heba etmeyelim" dedi. "Erdoğan iktidarı ile gittiğimiz yolun sonu uçurum" diyen Yılmaz, 4 günde olanları 4 maddeyle anlattı.

Artı Gerçek - 14 Mayıs seçimlerinin ardından Merkez Bankası kararıyla kredi kartından nakit avans çekimine sınırlama getiren bankalar, dün gece beklenmedik bir adımla kredili mevduat hesaplarının (KMH) da limiti kısıtlandı. Kamuoyunda 'esnek hesap' ve 'ek hesap' olarak da bilinen bu hesapların limitleri, kullanıcılara haber verilmeden yaklaşık yüzde 80 oranında düşürülmesi vatandaşların tepkisini çekti. Birçok kişi, derin bir ekonomik kriz yaşanan ortamda ay sonunu bu hesap sayesinde getirdiklerini ve bütçelerinin altüst olduğunu belirterek önceden haber verilmemesini eleştirdi. Millet İttifakı’nın ekonomi kurmaylarından olan Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Erdoğan iktidarı ile gittiğimiz yolun sonu uçurum ve o uçuruma düşersek yıllarca oradan çıkamayız" uyarısında bulundu.

'ERDOĞAN KAZANIRSA DAHA FAZLASINI YAŞAYACAĞIZ'

Yılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Peki uçurum neye tekabül ediyor?

  • Kur şoku olur!
  • Enflasyon %100'e ulaşır!
  • Tam sermaye kontrolü gelir!
  • Ekonomi durur, işsizlik artar!

'HALA ŞANSIMIZ VAR, HEBA ETMEYELİM'

"Erdoğan kazanırsa tüm bunları ve hatta daha fazlasını yaşayacağız" diyen Yılmaz "Sadece 4 günde bile bunlar oldu" ifadelerini kullanarak 4 maddede sıraladı:

  • Kredi piyasası çöktü!
  • Kredi mevduat hesabı ve kredi kartından nakit çekimleri fillen bitti! (15 bin lira ile sınırlandı)
  • Döviz rezervlerimiz tarihi dip seviyede!
  • CDS 700'e dayandı!

Bilge Yılmaz "Ekonomideki yıkımdan en az hasarla kurtulmak için hala bir şansımız var. Bunu heba etmeyelim" ifadelerini kullanarak 28 Mayıs seçimini işaret etti.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar