Kriz kâhini Roubini, Erdoğan'lı senaryoda 'topyekûn kriz' öngördü

Kriz kâhini Roubini, Erdoğan'lı senaryoda 'topyekûn kriz' öngördü
'Kriz kâhini' olarak tanınan ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde Türkiye'ye 'tren kazası' uyarısı yaptı: "Erdoğan kazanırsa Türkiye topyekûn bir kur krizi ve finansal kriz yaşayacak."

Artı Gerçek - 2008'deki finansal krizini tahmin ettiği için ‘kriz kâhini' olarak anılan ABD’li iktisatçı Nouriel Roubini, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye'ye kriz uyarısında bulundu. Roubini, seçimleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kazanması halinde Türkiye'nin "topyekûn bir döviz krizine ve finansal krize gireceğini" belirtti.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Roubini, Türkiye'nin mevcut ekonomik göstergelerindeki olumsuzluklara dikkat çekerek "tren kazası" uyarısında bulundu.

Roubini şu ifadeleri kullandı: "Eğer Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanırsa -ki büyük ihtimalle öyle olacak- Türkiye topyekûn bir kur krizi ve finansal kriz yaşayacak. Net Merkez Bankası rezervleri zaten 60 milyar dolar kadar ekside, cari açık artıyor ve enflasyon kontrolden çıkmış durumda. Sermaye kontrolü bu tren kazasını olsa olsa geciktirir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar