Borç batağındaki turizmciler gözünü Mısır'a dikti

Borç batağındaki turizmciler gözünü Mısır'a dikti
Türkiye'de yaşanan ekonomik krizden de etkilenen turizm sektörü yeni yatırımlar için gözünü Mısır'a dikti. Yatırımcılar vergi avantajları, ihracat kolaylıkları gibi nedenlerden dolayı Mısır'a yatırımlarını artırdı.

Artı Gerçek - Türkiye’de daralan ekonomi, ağırlaşan şartlar ve öngörülemezlik yüksek maliyetlerle birleşince önce yabancı yatırımcı kesildi ardından da tekstil gibi emek yoğun sektörünün yerli aktörleri üretim tesislerini yurtdışına taşıdı.

Sanayici göçünün en yoğun olduğu ülke vergi avantajları, ihracat kolaylıkları, düşük asgari ücreti gibi birçok nedenle öne çıkan Mısır oldu. Türkiye'deki yatırımcıların Mısır’daki yatırımları 2023 yılında 2.5 milyar dolarken bugün bu rakam 4 milyar dolara yaklaşmış durumda.

'SON ÜÇ YILDA BÜYÜK BİR ARTIŞ VAR'

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre, Mısır Turizm Otoritesi Uluslararası Turizm Genel Müdürü Mohamed Atta Elsherbeiny, “Mısır’a gelen Türk turizmcilerinin yatırımı son bir yılda yüzde 200 oranında arttı. Otellerin yanı sıra tur şirketleri, seyahat acenteleri de geliyor. Özellikle son üç yıldır çok büyük artışlar var” dedi.

Yatırımcılara 10 yıl süren çeşitli vergi muafiyetleri, reklam çalışmalarının yarısını bakanlığın karşılaması gibi birçok teşvik verildiğini belirten Elsherbeiny, "Türk turizmci daha çok Kızıldeniz kıyısındaki Şarm el Şeyh bölgesine yoğunlaştı" ifadelerini kullandı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar