Borsada işlemler tamamen durduruldu

Borsada işlemler tamamen durduruldu
BIST 100 endeksinde günlük düşüş yüzde 5'e ulaşınca ilk devre kesici uygulandı. İşlemlerin açılmasıyla düşüş yüzde 7'yi bulunca ikinci kez devre kesiciye başvuruldu.

Artı Gerçek - Borsa'da bugün de aşağı yönlü yüksek dalgalanmalar nedeniyle iki kez işlemler durduruldu. Borsa İstanbul'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verildi. Borsada işlemlerin durmasının ardından içinde hisse senedi olan fonların Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu (TEFAS) üzerinden yaptığı işlemler iptal edildi.
Mart 2021’den bu yana en büyük günlük düşüşünü kaydeden BIST 100, dünya genelinde de yıl başından bu yana en olumsuz performansı gösteriyor.

Bugün, BIST 100 endeksinde düşüşün yüzde 5 ve yüzde 7 sınırını aşması sonrası sırasıyla saat 10.12.01 ve 10.42.31'de Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi çalışmıştı. Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin ikinci kez çalışmasının ardından Borsa İstanbul AŞ tarafından yapılan duyuru ile işlemler tamamen durduruldu.

SATIŞ HACMİ 6 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ

Güne yüzde 0,5 düşüşle başlayan BIST 100 endeksinde günlük düşüş yüzde 5'e ulaştı. Yüzde 5'lik düşüşün ardından 10:12 itibariyle borsada ilk devre kesici çalıştı. Borsa İstanbul'da devre kesiciye kadar işlem hacmi 2,8 milyar TL oldu.

İşlemlerin yeniden açılmasının ardından satışlar yüzde 7'ye ulaştı ve 10:42 itibariyle ikinci devre kesici uygulandı. BIST 100 endeksi 4 bin 200 puanın altını gördü. İkinci devre kesiciye kadar işlem hacmi 3,6 milyar TL oldu. Türk Telekom'un hisse geri alımı ve Turkcell'in hisse geri alım fon tutarını artırması da BIST 100 endeksinin düşüş ivmesini tersine çeviremedi.

Endeks salı günkü işlemlerde yüzde 5 ve yüzde 7 oranında düşüşlerle iki kez devre kesici çalışmasının ardından günü yüzde 8,6 kayıpla tamamlamıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar