Bursa ve Erzurum'da toplu ulaşıma zam

Bursa ve Erzurum'da toplu ulaşıma zam
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya zam yapıldığını açıkladı. Açıklamada güncel fiyatların yarından itibaren geçerli olacağı belirtildi.

BURSA/ERZURUM - Bursa ve Erzurum'da toplu ulaşıma zam yapıldı. Yeni tarifeler yarından itibaren geçerli olacak.

BURSA'DA YÜZDE 47 ZAM

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) toplu taşımaya yüzde 47 zam yaptı. Kısa hatlarda 8 TL 15 kuruş olan tam ücret 12 TL'ye, 3 TL 75 kuruş olan öğrenci ücreti ise 6 TL'ye yükseldi. Uzun hatlarda tam bilet 9 TL 40 kuruştan 13 TL 50 kuruşa, öğrenci ücreti ise 4 TL 70 kuruştan 7 TL'ye yükseldi. 520 TL olan kısa hat abonman ücreti ise 770 TL'ye çıktı. Uzun hat abonman ücreti ise bin lira olarak belirlendi.,

ERZURUM'DA İKİ AYDA İKİNCİ ZAM

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından da zam kararı çıktı. Şehir içi minibüslerde tam bilet 8 TL'den 11 TL'ye, öğrenci bileti de 5 TL'den 7 TL'ye yükseldi.

Özel halk ve belediye otobüslerinde ise tam bilet 7 TL'den 10 TL'ye liraya, öğrenci bileti 3 TL 50 kuruştan 5 TL 50 kuruşa çıktı. Nakit binişler ise 10 TL'den 15 TL'ye yükseldi. Böylece Erzurum'da toplu ulaşım ücretlerine iki ayda ikinci defa zamlandı. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar