Çalışan emekliye ikramiyenin ödeneceği tarih belli oldu

Çalışan emekliye ikramiyenin ödeneceği tarih belli oldu
Çalışan emeklilere bir defalık 5 bin lira ikramiyenin hangi tarihte hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Son bilgilere göre, ikramiye 15 Aralıktan sonra hesaplara yatacak.

Artı Gerçek - Çalışmayan emeklilerin ardından çalışan emeklilere de verilecek olan 5 bin TL ikramiyede takvim netleşmeye başladı.

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, çalışan emekliye 5 bin TL'lik ikramiye için 23.4 milyar TL'lik ödenek ayrıldığını belirtti. Sözcan "Normal şartlarda komisyondan 2024 yılı merkezi bütçesi geçti. Genel Kurula gelmesi bekleniyordu. Ancak 80 maddelik torba yasaya çalışan emekliye 5 bin TL'lik ikramiyenin eklenmesi için bütçe görüşmeleri 11 Aralık'a ertelendi. Dolayısıyla bir ara verildi. Bana gelen bilgilere göre 80 maddelik torba yasa görüşmeleri yarın (28 Kasım) başlayacak. Torba yasaya 5 bin TL'lik ikramiye de eklenecek" dedi.

Çalışan emeklilere ne zaman ödemelerin yapılacağına ilişkin soruya cevap veren Sözcan, "Çalışan emeklilere ikramiye bana gelen bilgilere göre 15 Aralık 2023 itibarıyla hesaplara aktarılacak. Yeni yıla sarkmaması için çalışılıyor. Bütçe görüşmeleri öncesinde tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

ÖDEMELER ŞU SIRAYLA YAPILACAK

Eski SGK başmüfettişlerinden İsa Karakaş ise ödemelerin şu sırayla yapılacağını söyledi:

"5 bin TL'lik ikramiye meclisten geçer geçmez SGK hazırlığını yapacak. 15'inden sonra önce SGK'lilerden başlamak üzere maaş ödeme takvimine göre ödemeler yapılacak. Emeklilerin ekstradan yapmasını gerektiren bir durum yok. İkramiye hesaba yattığı zaman hiçbir şekilde haciz konulamayacak."

BAKANLIK: ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan ise konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: "Emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilerimize 5 Bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar