Cem Uzan, 68 milyar dolarlık davasını NFT yapıp satışa çıkarıyor

Cem Uzan, 68 milyar dolarlık davasını NFT yapıp satışa çıkarıyor
Fransa'da görülen 68 milyar dolarlık davasının kripto para piyasasına girdiğini duyuran Uzan, davayı kazanması durumunda alacağı parayı NFT alanlara dağıtılacağını açıkladı.

Genç Parti Genel Başkanı ve iş insanı Cem Uzan yeni bir video yayınlayarak, Fransa'da görülen 68 milyar dolarlık davasının kripto para piyasasına girdiğini duyurdu, bu davadan NFT alınması yönünde tavsiyede bulundu. Uzan'ın anlatımına göre, davayı kazanması durumunda alacağı para NFT alanlara dağıtılacak.

Cem Uzan, Eylül 2009'da gizli yollardan Türkiye'yi terk etmişti. Uzan hakkında çok sayıda dolandırıcılık iddiaları gündeme gelmişti. Uzan hakkında Çukurova Elektrik ve Kepez Elektrik’in içinin boşaltılması, Telsim’de Motorola ve Nokia’nın milyarlarca dolarlık zarara uğratılması gibi ciddi iddialar vardı. Uzan kırmızı bültenle aranırken Fransa'ya yaptığı siyasi sığınma (iltica) başvurusu kabul edilmişti.

NFT İÇİN YATIRIM TAVSİYESİ YAPTI

Son zamanlarda siyasete ilişkin yorumlarıyla gündeme gelen ve 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyleyen Cem Uzan yeni bir video yayınladı.

Fransa'da devam eden davasının kripto para piyasalarına açıldığını duyuran Cem Uzan, 68 milyar dolarlık davasının hisselerini satacağını duyurdu. Yasal zemini tartışmalara konu olan kripto piyasasında davasından hisse verecek olan Uzan, "Bu piyasada aktif olmak isteyen ve kâr etmek isteyen herkes için son derece cazip NFT olacaktır" dedi.

Uzan'ın açıklamalarına göre özetle davadan kripto hissesi alanlar, Uzan'ın davayı kazanması durumunda para kazanacak. Kaybetmesi durumunda ise yatırdıkları para da buhar olacak.

Cem Uzan'ın videoda yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Size biraz kendimle ilgili bazı konulardan bahsetmek istiyorum. Siyaset dışında olan konulardan bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz ben, kardeşim ve aile fertlerim son senelerde çok büyük hırsızlıklara maruz kaldık. Malımız, mülkümüz gasp edildi, çalındı. Bunu bütün dünya biliyor; yapanlar kimler... Ama ben yeri gelmişken bu isimleri, elebaşlarını sizlere hatırlatmak istiyorum.

51 KİŞİLİK DAVA

Motorola, Vodafone, Sabancı ailesi, Şahenk, Şahenkler, Aydın Doğan, Doğanlar ve yandaşları daha birçok insan... Toplam 51 kişi. Bunların hepsi şu anda Fransa'da görülmekte olan dünyanın en büyük davası 68 milyar dolarlık bir davayla yargılanıyorlar. Davacılar; ben Cem Uzan ve kardeşim Hakan Uzan.

DAVA KRİPTO DÜNYASINA SUNULACAK

Şimdi bu beyler için artık ticari hayatlarında çaldıkları malların bedelini ödeme vakti geldi. Peki size bunu niçin anlatıyorum? Mutlu bir haberi paylaşmak için anlatıyorum. Nedir bu mutlu haber?

Dünyada uluslararası piyasalarda, mali piyasalarda bir devrim gerçekleştirmek üzere olan DANA kripto platformuyla bir mutabakat sağlandı. Onlar bizim davamızı, kardeşim Hakan'ın ve benim davamı yeni platformlarında kripto dünyasına sunmak üzere ilk dava olarak seçtiler.

DANA hukuk dünyasında NFT'lerle birlikte bir devrim başlatmak üzere. Ve bu devrimin de ilk öncüsü olarak da bizim davamızın seçilmiş olması beni ayrıca da mutlu etti.

Şimdi biraz da detaylarından bahsedeyim. Bu NFT'ler son derece makul fiyatlara alınacak ve satılabilecek. Direkt bireyden bireye yani 'peer to peer' olarak ticareti yapılabilecek. Alım fiyatınızla satış fiyatınız arasında oluşabilecek olan kâr tam tamına 27 katına kadar olacak.

DETAYLARINI AÇIKLAYACAĞIM

Bu devrimsel bir hamle DANA'nın hazırlamış ve başlatmak üzere olduğu NFT'lerinin günün zamanı geldiğinde detaylarını açıklayacağım. Ama şunu söyleyebilirim ki bu; bu konuda, bu piyasada aktif olmak isteyen ve kâr etmek isteyen herkes için son derece cazip NFT olacaktır. Şimdiden herkesi DANA platformunda bu davanın NFT'lerinin detaylarını araştırmanızı, öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Önümüzdeki günlerde daha detaylarını sizlerle paylaşacağım."

Öne Çıkanlar