Cevdet Yılmaz'dan emekli maaşı ve enflasyon açıklaması

Cevdet Yılmaz'dan emekli maaşı ve enflasyon açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına zam konusunda yıl sonuna işret ederek "Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak" dedi. Yılmaz, enflasyonda iyileşme için de yine gelecek seneye tarih verdi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyona karşısında ezilen emekli maaşlarına ne zaman zam yapılacağına dair soruya yanıtında yıl sonunu işaret etti. Yılmaz, düşük emekli maaşlarının destekleyeceklerini söyledi.

Kanal 7 yayınında konuşan Yılmaz, yılbaşı itibarıyla memurların maaşlarında enflasyon oranına göre bir artış olacağını, bu artışın memur emeklilerine de yansıyacağını anlatarak Yılmaz, "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz" diye konuşan Yılmaz, "Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak" ifadelerini kullandı.

'KIDEM TAZMİNATI ÇALIŞMAMIZ YOK'

Kıdem tazminatının kaldırılacağına ilişkin iddiaların sorulması üzerine ise Yılmaz, "Şu anda bir çalışmamız yok. Sendikalarla oturup uzlaşmadan, anlaşmadan bir anlayış birliği oluşturmadan bu konularda hiçbir zaman bir adım atmadık, atmayacağız" dedi.

'YILLIK İYİLEŞME 2024 ORTASINDA GÖRÜLÜR'

Yılmaz'ın enflasyon konusunda iyileşme beklentisi için de 2024 ortasına işaret etmesi dikkat çekti: "Aylık bazda düşüşleri daha erken göreceğiz. Bu sene sonuna doğru, gelecek senenin başlarında aylık bazdaki gelişmeleri göreceğiz. Yıllık bazdaki gelişmeleri ise daha çok 2024'ün ortaları gibi görmüş olacağız."

'SENEYE BU VAKİTLER ENFLASYON KAÇ OLUR?'

"Seneye bu vakitler kaç olur mesela enflasyon?" sorusuna da "Tam bu vakitleri söyleyemem ama ortalama bir hesabımız var yüzde 33 olarak ve bu da gerçekleştirilebilir bir rakam diye düşünüyorum" karşılığını verdi. (AA)

Öne Çıkanlar