CHP'den ek MTV'nin iptali için AYM'ye başvuru: 'Neyi bekliyorsunuz bir karar almak için?'

CHP'den ek MTV'nin iptali için AYM'ye başvuru: 'Neyi bekliyorsunuz bir karar almak için?'
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, ek motorlu taşıtlar vergisinin iptali için AYM'ye başvuruda bulundu. Günaydın, "AYM'nin daha fazla gecikmeden bu konuda bir karar üretmesini bekliyoruz" dedi.

Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ


ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 7456 sayılı Kanun ile 150, 151 ve 152 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

AYM'nin önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP'li Günaydın, "15 Temmuz'da yayımlanan kanunu yalnızca 9 gün sonra 24 Temmuz tarihinde AYM'ye iptali ve yürütmesini durdurulması istemiyle getirdik. Mutlulukla ifade edelim ki yalnızca 26 Temmuz'da AYM ilk incelemesini yaptı ve bu kanunun esastan görüşülmesine karar verdi" diye konuştu.

'NEYİ BEKLİYORSUNUZ BİR KARAR ALMAK İÇİN?'

Günaydın, açıklamada şunları söyledi: "Üzerinden 1,5 ay geçti. Şimdi soralım; ben içeride AYM Genel Sekreteri Yardımcısı'na da söyledim. Neyi bekliyorsunuz bir karar almak için? Yurttaş MTV'yi ikinci kez ödesin, olası bir iptal kararına rağmen bu geriye alınamasın diye mi bekliyorsunuz? AYM'nin daha fazla gecikmeden bu konuda bir karar üretmesini bekliyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar