CHP'li Veli Ağbaba'dan açıklanan asgari ücrete tepki: Açlık sınırının altında kalmaya devam edecek

CHP'li Veli Ağbaba'dan açıklanan asgari ücrete tepki: Açlık sınırının altında kalmaya devam edecek
CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, yüzde 34 zamla 11 bin 402 lira olarak belirlenen net asgari ücrete dair tepkisini dile getirdi: "5 aylık kaybı telafi edilmeden belirlenen yeni asgari ücret gelecek 6 ayda açlık sınırının altında kalmaya devam edecek."

Artı Gerçek - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, asgari ücret için belirlenen yüzde 34'lük ara zamma tepki göstererek "5 aylık kaybı telafi edilmeden belirlenen yeni asgari ücret gelecek 6 ayda açlık sınırının altında kalmaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, görüşmenin ardından asgari ücreti açıkladı. Yeni asgari ücret yüzde 34 oranında zamla 11 bin 402 TL oldu.

'AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALMAYA DEVAM EDECEK'

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, yüzde 34 zamla 11 bin 402 lira olarak belirlenen net asgari ücrete dair tepkisini dile getirdi. Ağbaba, yapılan zam oranının TL'nin değer kaybı ve enflasyon karşısında kayıpların gözeltilmeden yapıldığını söyledi.

Ağbaba şu ifadeleri kullandı:

"Yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak açıklandı. Asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldı. Lakin yüzde 34 zam yapılırken asgari ücretin ne resmi enflasyon karşısında, ne dolar karşısındaki kayıpları telafi edilmeden yapıldı. 11 bin 402 TL asgari ücret; 13 bin 440 TL olan bekâr bir çalışanın aylık geçim masrafının 2 bin 38 TL altında kaldı. 5 aylık kaybı telafi edilmeden belirlenen yeni asgari ücret gelecek 6 ayda açlık sınırının altında kalmaya devam edecek."

477 DOLARA KARŞILIK GELİYOR

Seçim öncesi döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin temmuzda ara zamla 500 dolar seviyesine çıkartılacağını söylemiş, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de destek vermişti. Ancak, asgari ücret ara zamla birlikte, 477 dolar seviyesinde kaldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar