'Cumhurbaşkanımızdan izin aldım' demişti: Aycı, Air India teklifini kabul etmedi

'Cumhurbaşkanımızdan izin aldım' demişti: Aycı, Air India teklifini kabul etmedi
THY'den ayrılan İlker Aycı, 1 Nisan'da başlayacağı ilan edilen Air India CEO'luk görevinin Hindistan kamuoyunda bazı çevrelerce farklı bir zemine çekilme çabası nedeniyle kabul etmedi.

Türk Hava Yolları'ndaki görevinden istifa ederek ayrılan İlker Aycı, geçen ay Hintistan'dan gelen Air İndia'da CEO'luk görevini kabul etmediğini duyurdu.

Aycı tarafından yapılan açıklamada, "Şubat ayında açıklanan ve 1 Nisan itibariyle başlayacağım ilan edilen Tata Group bünyesindeki Air India CEO'luk görevinin Hindistan kamuoyunda bazı çevreler tarafından farklı bir zemine çekilme çabasını yakından izliyorum. Kariyerim boyunca kurum menfaatini ve daha önemlisi kişisel hayatımla ailemin huzur ve güvenliğini ön planda tutmayı tercih eden bir yönetici olarak, bu tartışmalar sürecinde göreve başlamanın doğru ve onurlu bir seçim olmayacağına karar verdim" ifadeleri yer aldı.

Aycı, Air India'yı yönetme ve geleceğini şekillendirme görevi için Tata Group'un şahsıma sunduğu bu teklife bir kez daha teşekkür etti.

Aycı, ayrıca global bir şirket olarak saygı duyduğu Tata Group'un olumsuz etkilenmemesi adına bu görevi uzun ve detaylı değerlendirmeler sonucunda reddetme kararı aldığını dile getirdi.

Aycı, "Türkiye'nin yetiştirdiği bir yönetici olarak global iş dünyasında değer yaratmak amacıyla çalışmalarımı sürdüreceğimin altını çizmek isterim" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar