Ünlü ekonomist Ash'ten faiz kararı yorumu: TCMB, Rusya ve Körfez'den gelen paraya güveniyor

Ünlü ekonomist Ash'ten faiz kararı yorumu: TCMB, Rusya ve Körfez'den gelen paraya güveniyor
Kararı, 'gülünç ve saçma' bulduğunu söyleyen Timothy Ash, 'Belli ki ceplerinde Rusya ve Körfez'den gelen nakit para var, faizi indirerek lirayı tutabileceklerini düşünüyorlar' dedi.

+GERÇEK - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) son yedi aydır yüzde 14'te tuttuğu politika faizini bugünkü toplantısında piyasalara ters köşe yaparak beklenenin aksine sabit tutmadı ve aşağı çekti. Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin aksine sürpriz bir şekilde faiz indirimine giderek, faizi 100 baz puan indirerek yüzde 13'e seviyesine düşürdü.

Beklenmeyen bu kararı Londra merkezli Bluebay Asset Management stratejisti ünlü ekonomist Timothy Ash değerlendirdi. Ash, Merkez Bankası’nın politika faizini 100 baz puan indirmesini, "gülünç ve saçma" bulduğunu ifade etti.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan Ash, Türkiye'nin Rusya ve Körfez’den gelen nakit paraya güvendiğini söyledi, ancak kararla bulunan döviz rezervlerinin de çar çur edildiğini belirtti.

Ünlü ekonomist Ash Twitter paylaşımında, "Belli ki ceplerinde Rusya ve Körfez’den gelen nakit para var ve faizi indirerek lirayı tutabileceklerini düşünüyorlar" dedi.

Dolar/TL kurunun bugün 18 seviyesinden yüksek olduğunu ve kredi risk priminin (CDS) 50 baz puan artarak 770/790 seviyesine çıktığını söyleyen Timothy Ash, "Para birimini tekrar savunmak için yeni bulunan döviz rezervini çarçur ediyorlar. Aptalca" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar