Ege Üniversitesi'nde yemek zamlarına karşı imza toplandı

Ege Üniversitesi'nde yemek zamlarına karşı imza toplandı
Ege Üniversitesi öğrencileri, ekonomik kriz koşullarında geçinemediklerini belirterek, yemekhane fiyatlarına yapılan zamların geri alınması talebiyle topladıkları imzaları rektörlüğe teslim etti.

Artı Gerçek - Ege Üniversitesi öğrencileri, okul yemekhanesinde ücretlerin 6 buçuk liradan 15 liraya çıkarılmasına ilişkin rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı. "Yemekhane zamları geri alınsın" pankartı açılan açıklamada, sık sık "Yaşasın öğrenci dayanışması" sloganı atıldı. Açıklamaya çok sayıda öğrencinin yanı sıra İzmir Barosu ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği temsilcileri de destek verdi.

'BESLENMEYE ULAŞAMIYORUZ'

Açıklamayı yapan öğrenci Yusuf Metin Karakaya, tek öğünün fiyatının 15 liraya, gün içindeki ikinci öğünün fiyatının ise 35 liraya çıkarıldığını anımsattı. Ekonomik kriz koşullarında temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini söyleyen Karakaya, "Devletin verdiği bin 250 TL’lik burs/kredi ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Ege Üniversitesi yurdunda kalan bir öğrencinin barınma ve beslenme masrafı aylık yaklaşık 4 bin liraya tekabül ediyor. Uçuk kira fiyatlarını karşılayamıyor, niteliksiz yurtlarda kalmaya mecbur bırakılıyoruz. Her şeyin fiyatı günden güne artarken, dışarıda içeceğimiz bir çayın dahi hesabını yapan bizler, üniversitemizde de temel ihtiyacımız olan beslenmeye ulaşamıyoruz" dedi.

İMZA TOPLANDI

Ege Üniversitesi’nin 8 buçuk milyar ile en fazla ödenek alan dördüncü üniversite olduğunu belirten Karakaya, "Üniversitenin rektörü TOGG ile şov yaparken, faturanın öğrencilere kesilmesini kabul etmiyoruz! Üniversite yemekhanesi kar amacı güden bir işletme, öğrenciler ise müşteri değildir. Rektör Necdet Budak, öğrencilerin taleplerini dikkate almamakta ısrar ediyor, yapılan zamların geri çekilmesini istiyoruz" diye belirtti.

Açıklamanın ardından öğrenciler, yemekhane zamlarının geri çekilmesi talebiyle topladıkları imzaları rektörlüğe teslim etti. (MA)

Öne Çıkanlar