Ekonomistler son 19 yılın en yüksek enflasyonunu değerlendirdi: Bu deneye bir son verin

Ekonomistler son 19 yılın en yüksek enflasyonunu değerlendirdi: Bu deneye bir son verin
Son 19 yılın en yüksek enflasyonu açıklanmasının ardından ekonomistler verileri değerlendirdi. Enflasyonun gelecek aylarda daha da yükselmesi beklentisi hakim...

ARTI GERÇEK - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon aralıkta aylık bazda yüzde 13,58 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 36,08'e yükseldi. Üretici enflasyonu ise aralıkta aylık bazda yüzde 19,08, yıllık bazda ise yüzde 79,89'a çıktı.

Ekonomistler son 19 yılın açıklanan en yüksek enflasyon rakamı için şu değerlendirmelerde bulundu:

Uğur Gürses, "Faiz takıntısı sebep, enflasyon netice" diyerek, "Yüzde 80'lik bir üretici fiyat artışı, ocak ve şubatta hanelere enflasyon yangınının tam gaz devam edeceğini gösteriyor... Bu 'deneye' son verin artık" diye tepki gösterdi.

Atilla Yeşilada, "Ocak enflasyonu asgari ücret zammının dörtte birini götürdü bilem...Zama-zamma-zam dönemine girdik, vatana millete hayırlı olsun" dedi.

Mustafa Sönmez, "Yüzde 13.5 Aralık TÜFE'sinde aralık döviz fırtınası az etkili. Önceki ayların kur sıçraması daha başat. Aralık türbülansını izleyen 2022 aylarında göreceğiz" değerlendirmesi yaptı.

Evren Devrim Zelyut, "Bir AKP mucizesi daha! Enflasyon beklentileri aştı son 20 yılın en yüksek verisi yüzde 36,1 AKP ekonomiyi 2001'de aldığından daha beter bir tablo ile teslim edecek!" dedi.

Selçuk Geçer, "Enflasyon 19 yılın zirvesine çıktı...Yüzde 36.1... BU DAHA BAŞLANGIÇ" tepkisi gösterdi

Prof. Dr. Hakan Kara, "Bu dönemde ekonomide yaşananlar ilerde sadece ekonomi kitaplarında değil orta okul ve lisede temel vatandaşlık bilgisi olarak okutulmalı" dedi.

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, "Arjantin’i bir yana bırakırsak yıllık enflasyonu Türkiye’nin aylık 13.58 TÜFE enflasyonunu yakalayan ülke yok ! Pakistan yıllık yüzde 11.5,Brezilya yüzde 10.7’lik enflasyonlarıyla hayli geride kalıyorlar!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar