Elektriğe gizli zam: 10 milyon evin elektriği 2,5 kat artacak

Elektriğe gizli zam: 10 milyon evin elektriği 2,5 kat artacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın son düzenlemesiyle, elektriğe gizli zam geldi. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, uygulamadan etkilenecek yaklaşık 10 milyon abonenin elektrik faturasının 2,5 kat artacağına dikkat çekti.

Artı Gerçek - Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) dün önemli bir karar aldığına dikkat çekti.

'Son Kaynak Tedarik Tarifesi' limitlerinin yenilendiğine dikkat çeken Babuşcu, bu durumun elektriğe büyük zam anlamına geldiğini belirtti.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından 'Elektriğe gizli zam' başlıklı paylaşımında, şu değerlendirmede bulundu:

"Son Kaynak Tedarik Tarifesi limitleri yenilendi. Yeni Tarife, elektrikte belirli bir tüketim limitinin üzerinde olan abonelerin, devlet sübvansiyonu olmaksızın gerçek maliyetler üzerinden elektrik kullanmasını düzenliyor.

EPDK kararı uyarınca konut aboneleri için geçerli limitler 1 Ocak 2025'ten itibaren yıllık 5 bin kilovatsaate (kw) indirildi. Buna göre yıllık 5 bin kw tüketimi olan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak.

200 LİRALIK FATURA 500 LİRA OLACAK

Bu gruba girenler tedarikçisini bulacak, elektriğini satın alacak. Bunların mevcut durumda, örneğin 200 TL olan faturası katlanacak ve 500 TL civarına çıkacak. Ülkemizde yaklaşık 45 milyon konut elektrik abonesi var. Bu durumdan abonelerin yüzde 20'si yani 10 milyon civarında konut abonesi etkilenecek." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar