Emekli maaşlarına zam için kritik toplantı kararı alındı: Yılmaz ve Şimşek de katılacak

Emekli maaşlarına zam için kritik toplantı kararı alındı: Yılmaz ve Şimşek de katılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş emekliye zam için toplantı yapacak.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler bir araya gelecek.

Toplantının bugün ya da yarın yapılması planlanıyor. Toplantıdan çıkacak karara göre düzenleme Meclis'e sunulacak.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YOK

Güler, "Bugün veya yarın emekli maaşlarına düzenlemeyle ilgili toplantı yapacağız. Asgari ücretle ilgili ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın." ifadelerini kullandı.

6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 24,73 olmuştu. Alınan 6 aylık enflasyon ortalamasına göre belirlenen zam oranının, kök aylıklara uygulanması nedeniyle, kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olanların maaşı, zamma rağmen en düşük aylığın altında kalmıştı.

En düşük emekli maaşı uygulaması kapsamında 10 bin TL aylık alan emeklinin gözü kulağı beklenen düzenlemeye çevrilmişti. AKP kurmaylarının sadece en düşük emekli maaşı olarak uygulanan rakamda bir hazırlık yaptığı öğrenilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar