'Emekli yılı' oldu kabus: Hükümet, emeklilik yaşını 65'e yükseltmek için harekete geçti

'Emekli yılı' oldu kabus: Hükümet, emeklilik yaşını 65'e yükseltmek için harekete geçti
AKP kulislerine göre, emeklilik yaşının kadınlarda 60'a, erkeklerde 65'e yükseltilmesi planlanıyor. En düşük emekli aylığına Hazine desteği de kaldırılacak.

Artı Gerçek - AKP hükümetinin ilan ettiği 'emekli yılı', emekliler için adeta kabusa dönüştü. Hükümet, emekliliği daha zorlaştıracak ve haklarını budayacak yeni adımlar atmak için harekete geçti.

Emeklilik sisteminde 2008 yılında yaptığı değişiklikle aylıkların neredeyse yarı yarıya düşmesine neden olan AKP, var olan hakları daha da daraltmaya hazırlanıyor. Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, emekli yaşı, sigorta süreleri yeniden belirlenecek. Kök maaş, en düşük emekli maaşına eşitlenmediği için, 6 ayda bir bu alanda yasa çıkarmak yerine başka bir formül uygulanacak. Artık en düşük emekli maaşına hazine destek vermeyecek. En düşük emekli maaşı alanlara sosyal destekler sağlanacak. Ancak bu destekler her düşük emekli maaşı alanlar için uygulanmayacak. Geçim kaynaklarına bakılacak. Yapılan çalışmaya göre hâlen 58 ve 60 olan emeklilik yaşı kadınlarda 60, erkeklerde 65’e yükseltilecek.

3 BAKANLIK ÇALIŞMA BAŞLATTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde, emeklilik sistemini değiştirmek için çalışmalara başlayacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar