Emeklilerden erken seçim çağrısı: 'Halkın ekmeği sofrasında kalacak, siz gideceksiniz'

Emeklilerden erken seçim çağrısı: 'Halkın ekmeği sofrasında kalacak, siz gideceksiniz'
DİSK Emekli Sen Eskişehir Şubesi, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarının ardından emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını protesto etti. Erken seçim çağrısı yapan Kılıç, "Halkın ekmeği halkın sofrasında kalacak, gidecek olan sizsiniz" dedi.

Özge ZAİM


ESKİŞEHİR - Hamamyolu Yediler Parkı'nda bir araya gelen DİSK Emekli Sen Eskişehir Şubesi üyeleri, emekli maaşlarına gelen zammı protesto etti. Emekliler, 'hükümet istifa' ve 'insanca yaşamak istiyoruz' sloganları attı. Eyleme DİSK Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya da destek verdi.

'GIDA ENFLASYONU YÜZDE 93'

whatsapp-gorsel-2024-07-09-saat-18-27-03-ad846dfb.jpg

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının bilimsel değerlendirmelerden uzak olduğunu vurgulayan DiSK Emekli Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Hatice Kılıç, "DİSK tarafından açılan ve kesinleşen davanın gereklerini yerine getirmeyen TÜİK, madde fiyat listesini halen açıklamamaktadır. Dahası bu oran ne işçinin ne memurun ne de emeklinin yaşam gerçekliğini yansıtan bir orandır. TÜİK hissedilen enflasyon oranını açıklamasa da DİSK-AR'ın araştırması emeklilerin gıda enflasyonunun yüzde 93.9 olduğunu ortaya koymuştur” diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-07-09-saat-18-19-11-33460e9c.jpg

'GELİN SİZ AYLIK 10 BİN TL İLE GEÇİNİN'

Açıklanan zam oranlarının işçinin, emekçinin ve emeklinin yaşam koşullarının daha da ağırlaşacağını dile getiren Kılıç, "Zam oranları, emeklilere bir kez daha ucuz ekmek kuyruklarını işaret etmektedir. Ancak bizler DİSK Emekli-Sen olarak, onların işaret ettiği yöne bakmıyor erken seçimi işaret ediyoruz. Aylık 10 bin TL ile geçinmeye çalışan milyonlarca emekli yıllardır açlık, yoksulluk ve sefalet içinde, sağlıklarını kaybederek, yaşamak için iş arayarak nedeni olmadıkları krizlerin bedelini ödüyor. Gelin, siz de aylık 10 bin TL ile geçinmeye çalışın. Gelin siz de bedel ödeyin" dedi.

whatsapp-gorsel-2024-07-09-saat-18-19-10-985573f0.jpg

'BİZLERİ ÖLÜM SINIRINDA YAŞAMAYA İTİYORLAR'

İktidara seslenen Kılıç, şöyle dedi:

"Bir yanda açlığa mahkum edilen emekçiler bir yanda yaşamımıza kast eden, işçiyi, memuru, emekliyi kuru ekmeğe muhtaç bırakanlar. Onlar, irademizi ve yaşam hakkımızı yok sayan bu zam oranlarının yanında mal ve hizmetlere getirilen yeni vergi artışları ile bizleri ölüm sınırında bir yaşama itiyorlar. Bizleri yaşarken öldüren bu iktidara sesleniyoruz: Tüm hak ve taleplerimizi daha güçlü savunacağız. İktidarın layık gördüğü ile sınırlı bir yaşamı kabul etmeyeceğiz. İnsan onuruna yakışır bir emeklilik için her alanda 'erken seçim istiyoruz' diye haykırmaya devam edeceğiz. 'Başka çare yok, halk ekmeksiz kalacak' diyenlere sesleniyoruz: Halkın ekmeği halkın sofrasında kalacak, çare halk olacak, gidecek olan sizsiniz."

Öne Çıkanlar